Master's: Environmental & Energy Management

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Ontwikkel jezelf tot een deskundig bestuurder en/of manager op het gebied van milieu, energie en water

Het duurzamer en veerkrachtiger maken van onze wereld is een belangrijke, maar ook complexe uitdaging. Of het nu gaat over de energiecrisis, verstedelijking, de aantasting van ecosystemen als gevolg van klimaatverandering en uitputting van hulpbronnen, of de toenemende economische en sociale ongelijkheid als gevolg van de opwarming van de aarde: goed bestuur en beleid is essentieel als het gaat om het vinden van oplossingen voor klimaatproblemen. Wat is er nodig om socio-technische veranderingen te organiseren, te beheren en te leiden en de internationale Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te realiseren? Hoe kunnen we onze economie levensvatbaar houden zonder de draagkracht van het biofysische systeem te overschrijden? Dat is waar de Master Environmental & Energy Management over gaat.

Deze eenjarige, Engelstalige masteropleiding wordt aangeboden in Leeuwarden en leidt je op tot een deskundig bestuurder en/of manager op het gebied van milieu, energie en water. Met een focus op sociaalwetenschappelijke disciplines als management, (openbaar) bestuur en recht leer jij verandering teweeg te brengen op het grensvlak van samenleving en ecologische systemen. Je houdt je bezig met thema’s zoals duurzame ontwikkeling, milieubeheer, energietransitie, circulair en sociaal ondernemerschap, waterbeheer, en technologische innovatie – vanuit het perspectief van zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Start master Environmental & Energy Management

De masteropleiding Environmental & Energy Management (MEEM) start in september. Als je eerst een pre-master moet volgen, kun je in Februari beginnen, en na een succesvolle afronding de master vervolgen in september.

Lees verder op de Engelstalige website

Je volgt deze opleiding geheel in het Engels. Op deze pagina wordt de master kort samengevat in het Nederlands. Wil je uitgebreide informatie? Ga dan naar de Engelstalige website.

Studeren in Leeuwarden, Friesland

De campus van de Universiteit Twente is gevestigd in Enschede, maar je volgt de master Environmental & Energy Management in Leeuwarden! Friesland is een uitdagende provincie op het gebied van milieu, energie en water, met een sterke focus op circulariteit. Je volgt colleges op de WaterCampus, het knooppunt van de Nederlandse watertechnologiesector en een inspirerende omgeving op het gebied van duurzame ontwikkeling en milieubeheer.

Kom meer te weten over studentenstad Leeuwarden.

Kies een specialisatie

Binnen de master Environmental & Energy Management kun je kiezen uit drie (Engelstalige) specialisaties. Jouw keuze bepaalt op welk duurzaamheidsdomein je je richt in het tweede semester.

Welke specialisatie je ook kiest, je kunt je kennis en expertise altijd gebruiken in de andere domeinen doordat deze sterk met elkaar zijn verweven. Je kunt er zelfs voor kiezen om de verschillende specialisaties te combineren in je afstudeeropdracht.

Carrièremogelijkheden

Het klimaatprobleem en een groeiend bewustzijn bij zowel overheden, bedrijven als het publiek doet de vraag naar experts op het gebied van milieu-, energie- en watermanagement steeds meer toenemen. Met een masterdiploma in Environmental & Energy Management heb je dus een uitstekend perspectief op de arbeidsmarkt, zowel binnen Nederland als internationaal.

Of je nu manager wilt worden bij een energiebedrijf, beleidsadviseur bij een overheidsinstantie, milieustrateeg bij een multinational, consultant bij een milieu-instantie of adviesbureau, of projectmanager bij de Verenigde Naties: na afstuderen kun je veel verschillende rollen vervullen.

Je vindt afgestudeerden van deze master in de meest uiteenlopende functies en organisaties, van overheidsorganisaties, particuliere bedrijven, adviesbureaus, non-profitorganisaties, onderzoeksinstellingen tot universiteiten. Sommige afgestudeerden zijn zelfs een eigen bedrijf begonnen, zoals een fairtrade cacaobedrijf! Of je kunt een academische carrière nastreven en je master volgen met een PhD.

Quicklinks

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies