Overzicht masteropleidingen

Environmental and Energy Management

De eenjarige masteropleiding Environmental and Energy Management wordt in het Engels gegeven. De opleiding start ieder jaar in september.

Open dag MEEM
Open Day & Student for a Day
On the 13th of April, there will be an Open Day in Leeuwarden. It starts at 15:00 and will last till about 17:0. Interested? To register or get more information, send an email to bms-meem@utwente.nl

You can also sign up for a Student for a Day and experience what studying MEEM is all about!

Op onze Engelse webite lees je meer over:

  • de opbouw van de opleiding
  • het programma
  • de toelatingseisen

Ga door naar de Engelstalige website van Environmental and Energy Management.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Environmental and Energy Management
Graad: MSc
Duur
1 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2018
1 september 2019
Locatie
Agora 1
8903 JR Leeuwarden
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

De opleiding in het kort

Deze master leidt toekomstige managers op die milieu, water of energie managementprogramma’s en -projecten kunnen ontwikkelen, toepassen, monitoren en evalueren.

De master Environmental & Energy Management (MEEM) focust zich op drie aspecten op het gebied van milieu, water en energiemanagement: beleid & recht, management en technologie. Het doel van het programma is om toekomstige managers op te leiden die in staat zijn om milieu-, water- of energiemanagementprogramma’s, beleid en projecten te ontwikkelen, toe te passen, te monitoren en te evalueren. De Master is een internationale en Engelstalige opleiding en heeft drie specialisaties: Water Governance, Energy Management en Environmental Management.

De MEEM wordt sinds 1999 in Leeuwarden aangeboden. Meer dan 40 verschillende nationaliteiten hebben inmiddels aan het programma deelgenomen en dit maakt de opleiding uniek in zijn soort. Afgestudeerden kunnen onder andere worden ingezet op functies bij bedrijven, overheden en NGO’s als interne/externe consultants; als managers van milieu, water- of energieprojecten of als ambtenaar of onderzoeker op het gebied van milieuwetenschappen, gespecialiseerd in milieu, energie- of watermanagement.

Gerelateerde opleidingen

Hieronder vind je een lijst van opleidingen die (direct) gerelateerd zijn aan de opleiding Environmental and Energy Management

Bedrijfs- en bestuurskunde
Chat offline (info)