Master Business Administration / Bedrijfskunde

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Ontwikkel jezelf tot een ondernemende bedrijfskundige en maak bedrijven futureproof met jouw innovatieve en creatieve aanpak.

Hoe doe je succesvol zaken in een wereld die alsmaar verandert door technologische en sociale ontwikkelingen? Business as usual heeft dan weinig zin. Hoe bereid je bedrijven écht voor op toekomstige uitdagingen? Tijdens de masteropleiding Business Administration (Bedrijfskunde) aan de Universiteit Twente ontwikkel je een innovatieve, creatieve en ondernemende blik die nodig is om bedrijven toekomstbestendig te maken.

Tijdens deze éénjarige, Engelstalige master leer je alles op het gebied van business development en (digitale) transformaties. Je gaat aan de slag met complexe, bedrijfskundige vraagstukken, of het nu gaat om de verbetering van financiële prestaties, het aanboren van nieuwe markten, grootschalige verandertrajecten, maatschappelijk verantwoord ondernemen, de digitale transformatie of het managen van talent.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Start master Business Administration

De masteropleiding Business Administration (BA) start in september en februari. Als je eerst een pre-master moet volgen, kun je eveneens in september of februari starten en aansluitend je master vervolgen.

Lees verder op de Engelstalige website

Je volgt deze opleiding geheel in het Engels. Op deze pagina wordt de master kort samengevat in het Nederlands. Wil je uitgebreide informatie? Ga dan naar de Engelstalige website.

Kies een specialisatie

Als student Business Administration heb je de vrijheid om je eigen master samen te stellen op basis van jouw interesses en ambities. Je ontwikkelt je eigen expertise binnen één van de specialisaties, die je niet snel ergens anders zult vinden.

Jouw keuze voor een specialisatie bepaalt voor een deel welke vakken je volgt en het type onderzoek dat je gaat doen tijdens je masterscriptie. Je hebt de keuze uit zeven specialisaties:

Ga voor een double degree

Wil je kennis en expertise opdoen die verder reikt dan deze master? Ga dan voor een double degree! Als student Business Administration heb je de unieke mogelijkheid om een tweede master aan je programma toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld studeren aan universiteiten in Duitsland (Berlijn), Italië (L’Aquila) of Finland (Lappeenranta). Zo’n double degree-programma duurt meestal twee jaar en een succesvolle afronding levert je twee masterdiploma’s op.

Carrièremogelijkheden

Met een masterdiploma in Business Administration op zak ben je zeer gewild op de arbeidsmarkt, zowel nationaal als internationaal. Afgestudeerden weten al snel een geschikte, uitdagende baan te vinden, de meesten zelfs al binnen een maand na afstuderen! 

Jouw innovatieve en ondernemende mindset kun je inzetten in veel verschillende sectoren en organisaties. Je zou een carrière kunnen starten op het gebied van business development, marketing & sales, consultancy, projectmanagement, operations & IT of zelfs in het onderzoek of onderwijs.

Je kunt aan de slag bij commerciële organisaties (bijvoorbeeld Grolsch, Philips, Bosch, Siemens, Volkswagen), bij consultancybedrijven (Deloitte, KPMG, McKinsey) of internationale organisaties (EU, Wereldbank). Of wat denk je van werken bij een startup, of je eigen bedrijf beginnen? Andere BA-studenten gingen je al voor, en met succes.

Quicklinks

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies