Tobias' ervaring

Studiekeuze gemaakt?

Technologie toegankelijker en inzetbaarder maken voor iedereen

Tobias Uebbing, alumnus Creative Technology

Ik ben op de Universiteit Twente terechtgekomen door mijn belangstelling voor technologie, kunst, schrijven en mensen, en omdat ik graag in een internationale omgeving wilde studeren. Hier zat ik nog steeds dicht bij mijn familie en vrienden in Duitsland (60 km verderop) en ik had gelukkig geen problemen met de taal omdat ik vijf jaar in een tweetalige Nederlandse klas heb gezeten. Het was een goede keus en ik heb er geen moment spijt van gehad!

Creative Technology is een ideale opleiding voor mensen die geïnteresseerd zijn in onderzoek en ontwikkelingen op het gebied van de modernste technologie. Je leert er hoe je je creativiteit kunt inzetten om problemen te herkennen en op te lossen. Daarbij gebruik je bestaande technologie op een nieuwe manier en creëer je interactie tussen gebruikers. Je werkt samen met mensen met een heel verschillende achtergrond en uiteenlopende talenten en vaardigheden. Dat vereist wederzijds begrip, goede communicatie en flexibiliteit.

Afstudeerproject 

Voor mijn afstudeerproject heb ik onderzocht hoe je met een bepaald gameconcept meer invloed kunt uitoefenen op de creativiteit van kinderen. Nadat ik alle aspecten van dit onderwerp had onderzocht en wat ideeën had bedacht, besloot ik om van een bestaand dobbelspel (Story Cubes) een digitale game te maken op een multi-touch table. Daar heb ik vervolgens nog wat interessante features aan toegevoegd. Nu volg ik de masteropleiding Interaction Technology omdat ik meer wil weten over de interactie tussen mens en media/computers en mijn technische vaardigheden verder wil uitbreiden.

Advies voor toekomstige studenten

Creative Technology is een heel uitgebreide en flexibele opleiding. Niemand kan vooraf voorspellen waar je na je afstuderen terechtkomt, dus volg gewoon je instinct en je belangstelling, dan zie je wel waar je uiteindelijk uitkomt.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies