Studieprogramma BSc Creative Technology

Kom naar de Bachelor Open Dagen op 31 maart & 1 april

Uitdagende problemen, praktische oplossingen: tijdens de opleiding Creative Technology leer je de behoefte van de eindgebruiker terug te vertalen naar jouw product. Je zet technologische kennis om in slimme, praktische oplossingen die het leven aangenamer, makkelijker, beter, fijner en soms zelfs volledig anders maken. Je krijgt les in moderne labs van topwetenschappers die de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen met je delen.

Vanaf het eerste jaar ga je aan de slag met vraagstukken uit de praktijk. Je werkt samen in multidisciplinaire teams, zoekt en analyseert net zo lang tot je de kern van een vraagstuk hebt gevonden en ontwikkelt vervolgens oplossingen die het verschil maken. Studenten vóór jou maakten onder meer een ontwerp voor een rollator voor kinderen, een sweatshirt dat laat zien in welke stemming je bent, en een Internet of Things Escape Room. Net als zij, creëer jij straks technische oplossingen die die slim bedacht zijn, er goed uitzien en een maatschappelijk relevant zijn.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wil je ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Studieprogramma

 • Jaar 1EC
 • Jaar 2EC
 • Jaar 3EC

Voor het eerst naar de universiteit

Als je eerstejaars student bent, komen er veel nieuwe dingen op je af. We leggen alvast het een en ander uit.

 • Je volgt modules

  Je bachelor duurt drie jaar. Ieder jaar volg je vier modules van tien weken: je rondt tijdens de opleiding dus twaalf modules af. In elke module behandel je een actueel thema uit de samenleving of bedrijfsleven. Binnen dat thema komen alle onderdelen van je studie samen: theorievakken en practica, onderzoek en het ontwerpen van oplossingen, zelfstudie én teamwerk. Vast onderdeel is het teamproject, waarin je de opgedane kennis toepast op een actuele uitdaging en met medestudenten een werkbare oplossing ontwerpt. De thema's draaien vaak om vraagstukken waarop wetenschappers nog geen antwoord hebben gevonden. 

 • Studiepunten, hoe werkt het?

  Op de universiteit krijg je te maken met studiepunten. Ook wel EC(s) genoemd, afgeleid van het European Credit Transfer System (ECTS), waarmee je opleidingen internationaal kunt vergelijken. Eén EC staat voor 28 uur werk; elk jaar moet je 60 punten behalen.

  Voor elke opdracht of tentamen waarvoor je een voldoende haalt, krijg je studiepunten. In het eerste jaar moet je minimaal 45 van de 60 punten halen om door te mogen naar het tweede jaar.

 • 45 studiepunten of meer gehaald? Dan mag je naar het tweede jaar

  Ons doel is om je zo snel mogelijk op de juiste plek te krijgen, daarom hanteren we het principe van een Bindend Studieadvies (BSA). Alle eerstejaarsstudenten ontvangen hun BSA aan het einde van het jaar. Je krijgt een positief advies als je in het eerste jaar 45 of meer van de 60 EC hebt gehaald. Een negatief advies is bindend en betekent dat je met de opleiding moet stoppen. Onder bepaalde omstandigheden kunnen we je, ondanks een te lage score, toch een positief BSA geven, bijvoorbeeld als we voldoende vertrouwen hebben dat je op de juiste plek zit. Belemmeren persoonlijke omstandigheden zoals ziekte of problemen jouw studieprestaties? Student Affairs Coaching & Counselling (SACC) helpt je verder.

Studieadviseur

Als student kun je eveneens altijd terecht bij een studieadviseur. Deze weet alles van het onderwijsprogramma en begeleidt jou in je studieloopbaan. Ook kun je bij je studieadviseur terecht voor advies en begeleiding bij de aanpak van je studie, studieplanning, vakkenkeuze en studievoortgang. Of over privézaken die je studie beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld motivatie, twijfels en studievertraging door persoonlijke omstandigheden. Je kunt met je studieadviseur bespreken of je extra hulp nodig hebt van bijvoorbeeld een psycholoog van de UT of een studentendecaan van Student Affairs Coaching & Counselling (SACC).

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies