Noraly's ervaring

Bachelor kiezen maar de Online Open Dag gemist?

Naam: Noraly Bovenmars
Bachelor: Creative Technology aan University of Twente
Master: Communication Studies aan University of Twente
Baan: Digital Workplace adviseur bij Mixit, Den Haag

In deze bachelor leer je creatieve innovaties te ontwikkelen waar de eindgebruiker iets aan heeft

“Bij een technische opleiding zoals Creative Technology wordt al snel gedacht dat je in een mannenwereld terechtkomt, maar dat ervaarde ik niet zo! Toen ik begon aan deze studie, voelde ik me juist prima op mijn plek. Het SmartXP lab inclusief creatieve werkruimte, de enthousiaste medestudenten en docenten: de sfeer is geweldig.

Samenwerken met experts
Tijdens deze studie leer je de basis van verschillende technieken. Ik weet nu bijvoorbeeld hoe programmeren gaat, hoe sensoren werken en hoe je 3D-modellen maakt. Je hoeft hier trouwens geen expert in te worden: het gaat erom dat je kunt samenwerken met experts en hier heb ik in mijn huidige werk nog altijd veel aan.

“De variatie in projecten spreekt me aan. Het ene moment werk je aan een kunstzinnige opdracht, het andere moment volg je een gestructureerde aanpak.”
Noraly Bovenmars

Tijdens de bacheloropleiding stonden uitdagende projecten centraal. Er was geen vastomlijnde oplossing mogelijk, vooral eigen interpretatie was belangrijk. Ook de variatie in projecten sprak me aan. Het ene moment werkte ik aan een kunstzinnige opdracht, onder mom van ‘have fun and play’! De andere keer moest ik een gestructureerde aanpak aanhouden: plan maken, voorwaarden vaststellen en dan bouwen.

Deze opleiding heeft me geleerd om kritisch te kijken naar de vraag van een opdrachtgever. Soms is probleemstelling niet de juiste. Je leert te onderzoeken waar het daadwerkelijke probleem ligt en wat ervoor nodig is om dit op te lossen.

Doorstuderen met een master
Als vervolgopleiding koos ik de master Communication Science, omdat ik het interessant vind hoe mensen met verschillende achtergronden samenwerken. Zoals in het plaatje te zien is, wordt er vanuit veel disciplines verschillend gedacht over het maken van een schommel. Het is belangrijk om al deze ideeën mee te nemen bij het bedenken van een oplossing.

Tekst gaat verder onder de foto

'Project Construction Cycle' - de schommel

Tijdens mijn bachelor was ik meer gericht op het eindresultaat, terwijl ik tijdens mijn master meer geleerd heb over de eindgebruiker en hoe je een product in de markt zet. Een product is pas succesvol als de gebruiker er mee kan en wil werken. Voor mij was de combinatie van Creative Technology en Communication Science dus perfect.

Mijn baan als Digital Workplace adviseur
Ik werk inmiddels bij adviesbureau Mixit als Digital Workplace adviseur. Tijdens de coronasituatie werd videovergaderen en digitaal samenwerken ineens de norm. Bij Mixit helpen we bedrijven nieuwe of verbeterde werkplekken in te richten. Daarbij ben ik de schakel tussen de medewerkers en een IT-afdeling. Je hebt immers niets aan nieuwe digitale snufjes als werknemers er niet mee willen of kunnen werken.  

Ik zou graag binnen het bedrijf doorgroeien. Het lijkt me interessant in de keukens van verschillende bedrijven te kijken en meer te leren over hoe je bepaalde projecten aanpakt. Ook zou ik bedrijven willen leren hoe ze hun eigen medewerker centraal kunnen stellen bij digitale veranderingen, dat lijkt me een mooie uitdaging voor de toekomst.”

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies