Pascals ervaring

Studiekeuze gemaakt?

Pascal WIL 'real-life problems' aanpakken met wiskunde

Na een afgeronde hbo-lerarenopleiding gaf ik mezelf 3 keuzes: aan het werk, verder met een eerstegraads lerarenopleiding voor de bovenbouw en hbo of verder met het vak wiskunde. Omdat ik niet zeker wist of ik mijn hele loopbaan in het onderwijs wilde doorbrengen, koos ik voor het laatste. Aangezien ik ‘real-life problems’ met wiskunde wilde aanpakken, was de keuze voor Applied Mathematics makkelijk. Universiteit Twente sprak mij het meest aan vanwege de sfeer op de campus en de kleinschaligheid van de opleiding.

Als je met mensen in gesprek raakt en vertelt dat je wiskunde studeert, dan hoor je vaak het volgende: “Wat wil je er eigenlijk mee doen? Leraar worden?” Wiskundige toepassingen binnen de samenleving vallen wellicht voor velen niet zo op, maar toch zijn ze er in overvloed! Deze opleiding laat je met veel van deze toepassingen worstelen. Zo leer je hier onder andere waterstanden in de Westerschelde te voorspellen, logistieke problemen binnen de samenleving te analyseren en menselijke bewegingen te modelleren.

De leerstof maakt de opleiding voor mij erg interessant en de zaken rondom de opleiding maken het nog veel interessanter. Studievereniging W.S.G Abacus bied je als student de mogelijkheid om meer uit je opleiding te halen en om jezelf op vele vlakken te ontwikkelen. Door zelf activiteiten met medestudenten te organiseren heb ik enorm veel leuke en leerzame momenten mee mogen maken. Deze activiteiten en het kleinschalige karakter van de opleiding hebben ervoor gezorgd dat ik veel medestudenten heb leren kennen.
 
Naast de mogelijkheden die de studievereniging biedt, zijn er talloze mogelijkheden om binnen de universiteit zelf het maximale uit je studententijd te halen. Zo mocht ik met medestudenten onze eigen opleiding promoten bij een open dag. Fantastisch om in gesprek te gaan met middelbare scholieren die ook enthousiast zijn over de studie Applied Mathematics. Daarnaast is de universiteit mijn eigen werkgever geworden. Zo mag ik als wiskunde student werkcolleges wiskunde begeleiden bij andere technische studies. Zo komt mijn vorige opleiding ook nog terug tijdens deze studie. De cirkel is hiermee rond!

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies