Toelating bachelor Applied Mathematics

Kom naar onze Bachelor Open Dagen op 22 en 23 maart

Heb jij de keuze gemaakt om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Applied Mathematics aan de Universiteit Twente? Meld je dan eerst aan via Studielink. Check hieronder de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jouw aanmelding gaat lukken.

WELK DIPLOMA HEB JE BEHAALD?

 • vwo-diploma

  Je wordt toegelaten tot deze bacheloropleiding met een vwo-diploma en het profiel:

  • Natuur & Techniek 
  • Ander profiel, inclusief het profielvak wiskunde B.
 • hbo-propedeuse/hbo-diploma

  Jouw toelaatbaarheid is afhankelijk van je vooropleiding(en). Wij adviseren je zo snel mogelijk aan te melden, ook als je nog moet slagen voor je hbo-diploma of hbo-propedeuse. Wanneer wij je aanmelding hebben beoordeeld, informeren we je via mail over je toelaatbaarheid en of je eventueel aanvullende toetsen moet afleggen. In ieder geval heb je deze vakken succesvol doorlopen:

  • Wiskunde B op vwo-niveau

  Natuurkunde op vwo-niveau is aanbevolen. 

  Wil je na je hbo een masteropleiding volgen? Lees dan verder over de doorstroommogelijkheden binnen de UT.

 • Internationale diploma's
  Foundation year

  Ben je een internationale student en is het niveau van jouw vorige opleiding niet vergelijkbaar met het Nederlandse vwo-diploma? Universiteit Twente biedt je de mogelijkheid om een 'foundation year' te volgen, waarna je wel toelaatbaar bent.

GOEDE KENNIS VAN WISKUNDE  

Wiskunde is een belangrijk onderdeel van deze bètaopleiding. Hoe beter je bent in wiskunde, hoe groter de kans dat je de opleiding met succes zult afronden. Maar het allerbelangrijkst is dat je serieus studeert, gemotiveerd bent en tijd aan je studie besteedt.

Vragen over deze studie of de toelatingseisen?

Niveau Engels

Aangezien het programma volledig Engelstalig is, moet je aan de Engelse taaleisen voldoen om in het Engels onderwijs te volgen en tentamens te maken. Vóór de aanmelddeadline moet je de vereiste documenten uploaden als bewijs van jouw Engelse taalvaardigheid.

Heb je een Nederlands vwo-diploma, dan voldoe je aan de taaleisen.

Start jouw aanmelding!
Inschrijven via Studielink
Vanaf oktober kun je je inschrijven.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies