Electrical Engineering

WAAROM ELECTRICAL ENGINEERING AAN DE UNIVERSITEIT TWENTE?

Wil je weten hoe elektronica, sensoren en elektronische componenten onze maatschappij kunnen vormgeven en verbeteren? Dan ben je bij de Universiteit Twente aan het juiste adres. Deze Engelstalige bacheloropleiding geeft je een voorsprong in de moderne, internationaal georiënteerde maatschappij. Je werkt samen met studenten uit de hele wereld, wat je studietijd een extra dimensie geeft.


Een van de bijzonderheden van deze opleiding is dat studenten samenwerken in projectteams en samen met uitdagende thema’s aan de slag gaan, die raakvlakken hebben met verschillende vakgebieden. Kennis vergaren en toepassen gaan samen. Het is een stimulerende en innovatieve manier van studeren. Deze opleiding onderhoudt nauwe contacten met wereldberoemde onderzoeksinstituten op het gebied van nanotechnologie, robottechnologie, ICT en biomedische technologie.

Je studeert in een vriendelijke, kleinschalige setting. Electrical Engineering aan de Universiteit Twente is door studenten verkozen tot beste opleiding in zijn soort* en biedt uitstekende beroepsperspectieven. Het is echt een diploma waar je trots op kunt zijn.

De Universiteit Twente is de enige echte campusuniversiteit in Nederland. Alle accommodaties en voorzieningen (recreatie, cultuur en sport) bevinden zich op één locatie. Als je aan de Universiteit Twente studeert heb je talloze mogelijkheden om te ontspannen en vrienden te maken. Bovendien is het leven in Twente aanzienlijk goedkoper dan elders in Nederland!

IETS VOOR JOU?

Als je Electrical Engineering wilt studeren, moet je geïnteresseerd zijn in elektronica en elektromagnetische golven, wil je alles weten over natuurkunde, zowel de theorie als de praktische toepassingen, en heb je de ambitie om je analytische vaardigheden verder te ontwikkelen. 

Je wordt toegelaten met een vwo-diploma met het juiste profiel (N&T of een ander profiel met Wiskunde B en Natuurkunde) of een vergelijkbare buitenlandse vooropleiding (bijvoorbeeld het Duitse Abitur, het Belgische Diploma van Secundair Onderwijs of het Internationale of Europese Baccalaureaat) met voldoende wiskunde en natuurkunde in je pakket. Je kunt ook een universitaire bacheloropleiding gaan doen als je eerst de hbo-propedeuse Elektrotechniek of een vergelijkbare studie hebt afgerond.

Bij Electrical Engineering ontwikkel je kennis en vaardigheden die onmisbaar zijn op vrijwel alle technologische terreinen. Als je geïnteresseerd bent in elektronica en elektromagnetisme en voldoet aan de bovenstaande criteria, dan moet je zeker overwegen om Electrical Engineering te gaan studeren! Kom langs op de Open Dagen of ervaar hoe het is om aan de Universiteit Twente te studeren, door je in te schrijven voor een meeloopdag.

* Volgens de Keuzegids Universiteiten 2013.

Chat offline (info)