Gefeliciteerd, je hebt je keuze gemaakt om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Electrical Engineering aan de Universiteit Twente!

Voordat het zover is, moet je je eerst aanmelden via Studielink. Check hieronder de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jouw aanmelding gaat lukken.


Vwo diploma

Met een vwo-diploma met een Natuur & Techniek profiel word je toegelaten tot de bacheloropleiding Electrical Engineering. Toelating met een ander profiel is ook mogelijk, mits je Wiskunde B en Natuurkunde in je pakket hebt. Bovendien wordt Wiskunde D geadviseerd.

Hbo propedeuse

Als je de propedeuse van een relevante hbo-opleiding hebt afgerond, ben je ook welkom bij Electrical Engineering. Klik hier voor meer informatie over de toelatingseisen. In ieder geval worden Wiskunde B en Natuurkunde op vwo-niveau geadviseerd.

Internationale studenten

Omdat de opleiding volledig Engelstalig is, moet je het Engels goed beheersen (Cambridge Engels niveau B1, IELTS minimaal 6,5 of vergelijkbaar niveau). Buitenlandse studenten moeten een middelbare schooldiploma hebben dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma (bijvoorbeeld goede A level-scores of Internationaal Baccalaureaat) met een hoog cijfer voor wiskunde en natuurkunde. Klik hier voor meer informatie.

Taalniveau

De opleiding is volledig Engelstalig. Heb je een vwo-diploma, dan voldoe je aan de taalvaardigheidseisen. 

Wiskunde

Wiskunde is een essentieel onderdeel van alle bètaopleidingen. Hoe beter je bent in wiskunde en natuurkunde, hoe groter de kans dat je de opleiding Electrical Engineering met succes zult afronden. Maar het allerbelangrijkst is dat je serieus studeert, gemotiveerd bent en tijd in de studie stopt.

Studiekeuzecheck

De Universiteit Twente organiseert studiekeuzeactiviteiten voor toekomstige studenten. Deelname aan deze activiteiten is verplicht voor kandidaten die zich hebben ingeschreven voor Electrical Engineering (digitale vragenlijst en een activiteit op de campus). De studiekeuzeactiviteit op de campus neemt ongeveer een halve dag in beslag. Internationale studenten kunnen deze activiteiten bijwonen of meedoen aan een Skype-interview. Klik hier voor meer informatie.

Toelatingsprocedure, deelname aan studiekeuzecheck

Zodra je je via Studielink hebt ingeschreven voor Electrical Engineering ontvang je een e-mail van het Admission Office van de universiteit waarin wordt uitgelegd hoe de procedure verder verloopt. Klik hier voor meer informatie.

Deadline

De deadline voor aanmelding via Studielink is 1 mei. Als je je op 1 mei nog niet hebt ingeschreven, kan de opleiding Electrical Engineering je aanmelding nog steeds accepteren, mits je nog aan de matchingsactiviteiten kunt deelnemen en eventuele andere deadlines nog gehaald kunnen worden (bijvoorbeeld voor visa en huisvesting).   

Lees meer over de inschrijving of neem contact met ons op voor meer informatie.

Chat offline (info)