Doorstuderen & arbeidsmarkt Electrical Engineering

Bachelor Open Dagen 14 & 15 oktober

Na je bachelordiploma Electrical Engineering, kun je direct aan de slag in het beroepenveld of je verder specialiseren door een masteropleiding te volgen aan de Universiteit Twente. De meeste afgestudeerden kiezen voor deze laatste optie. Ook zijn er studenten die meteen de arbeidsmarkt op gaan of hun eigen bedrijf starten.

Doorstuderen

De meeste alumni van Electrical Engineering stromen door naar de tweejarige Engelstalige masteropleiding Electrical Engineering van de Universiteit Twente. Met je bachelordiploma Electrical Engineering heb je direct toegang tot deze masteropleiding, die je leert hoe moderne technologie toegepast kan worden om elektronische systemen verder te verbeteren, te versnellen of te verkleinen. Deze master biedt je vaardigheden en expertise die je kunt toepassen op vrijwel alle aspecten van technologie. Je wordt uitgedaagd om high-tech systemen te verbeteren, met een stevige nadruk op thema’s als duurzaamheid, gezondheid en veiligheid. Jij kunt bijvoorbeeld uit de volgende specialisaties kiezen:

De Universiteit Twente biedt ook andere masteropleidingen die goed aansluiten op deze bacheloropleiding. Bij de meeste engineering & technologie-masters ben je met een bachelordiploma Electrical Engineering direct toelaatbaar. Dit geldt eveneens voor masters aan andere (inter)nationale universiteiten.

Sommige studenten combineren de master Electrical Engineering met onze Nederlandstalige master Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen, waarmee je onder meer in het onderwijs aan de slag kunt. Voor enkele masteropleidingen is een pre-master op maat nodig. 

Masteropleidingen die goed aansluiten bij de bachelor Electrical Engineering zijn:

 • Embedded Systems

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig
  Deze masteropleiding richt zich op het design van embedded systemen: de hardware en software waaruit een apparaat, proces of systeem bestaat, zoals smartphones, pacemakers of navigatiesystemen.
 • Interaction Technology

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig
  Interaction Technology combineert de principes van elektrotechniek en informatica met de analyse van menselijk gedrag en storytelling.
 • Nanotechnology

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig
  De masteropleiding Nanotechnology richt zich op het ontwerpen, maken en onderzoeken van functionele materialen, structuren, apparaten en systemen door materie rechtstreeks op nanoschaal te beheersen.
 • Sustainable Energy Technology

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig
  Voel jij je geroepen om bij te dragen aan de duurzame energietransitie? Deze master helpt jou expert te worden in de ontwikkeling, implementatie en integratie van duurzame energieopwekking.
 • Systems & Control

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig4 specialisaties
  Tijdens deze tweejarige masteropleiding leer je hoe je het gedrag kunt beheren van dynamische fenomenen en systemen die interacteren met hun omgeving.

  4 specialisaties voor Systems & Control

  Biomechatronics

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig
  Biomechatronica ligt op het grensvlak van biologie, mechanica en elektronica. Het is gericht op het onderzoek naar het ontwerp van apparaten ten behoeve van ondersteuning, diagnostiek en revalidatie.

  Control Theory

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig
  Deze specialisatie richt zich op de noodzaak van een theoretische onderbouwing voor het design van controlesystemen. Dus hoe worden ingewikkelde electronisch circuits gemodelleerd en geïmplementeerd?

  Robotics and Mechatronics

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig
  Onderzoeksactiviteiten binnen deze specialisatie richten zich steeds meer op geavanceerde robotica, waaronder robotica met medische toepassingen.

  Unmanned Aerial Vehicles

  MSc2 jaarVoltijd
  Onbemande vaartuigen (UAV's) hebben hun waarde en aantrekkelijkheid sterk aangetoond.

Bekijk de pagina met onze masteropleidingen voor een overzicht van alle mogelijke masters bij de Universiteit Twente.

Een baan vinden

Je bent opgeleid tot om te kunnen innoveren op minimaal een van de deelgebieden van Electrical Engineering. Zo kun jij een bijdrage leveren aan het vormgeven van de toekomst. Wil je als alumnus van Electrical Engineering meteen aan het werk, dan zijn er voldoende baankansen, onder meer in Twente, een regio die steeds meer opvalt als industriële koploper. Je komt veelal te werken in een functie waarbij je jouw theoretische kennis op een praktische manier toepast.

Ga aan de slag

Start je eigen bedrijf

Je kunt met een door jou ontwikkelde oplossing ook een eigen bedrijf beginnen. De UT geniet erkenning als 'de meest ondernemende universiteit' van Nederland. Wij zijn sterk in de toepassing van expertise om de samenleving zinvol te beïnvloeden. Samen met onze studenten werken we daarbij graag samen met de innovatiespecialisten van Novel-T, die zich graag vastbijten in kansrijke innovatieve business cases.

Voorbeelden van startups die ontstaan zijn tijdens deze opleiding: 

Wil je meer weten over studeren aan de UT? Kijk of stel jouw vraag op Student Services. 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies