Electrical Engineering

studieprogramma bsc electrical engineering

De bachelor Electrical Engineering is een driejarige opleiding. Elk studiejaar bestaat uit vier modules van tien weken, waarin je samen met andere studenten in een projectteam een bepaald vraagstuk bestudeert. Alle vraagstukken binnen het project hebben met elkaar te maken en je wordt uitgedaagd om praktische oplossingen te bedenken.

  • JAAR I: je krijgt vakken met onderwerpen uit Mathematics, Physics, Information Technology, Electronics en Electromagnetism. Tijdens de vier modules krijg je inzicht in de verschillende beroepen en thema’s van je toekomstige vakgebied en leer je praktische oplossingen te ontwikkelen voor complexe vraagstukken.
  • JAAR 2: in het tweede jaar krijg je vakken als Computer Systems, Systems & Control, Network Systems, Device Physics, Signal Processing en Communications.
  • JAAR 3: Je verdiept je kennis met een aantal keuzevakken. Dit kunnen technische of niet-technische vakken zijn, of je kunt een tijdje in het buitenland studeren. Vervolgens ga je aan de slag om je ontwerpvaardigheden te vergroten bij de ontwikkeling van een uitgebreid elektronisch systeem. De laatste stap die je moet nemen voordat je jezelf Bachelor of Science mag noemen, is je afstudeerproject.

Hieronder vind je een aantal uitdagende thema’s waar je tijdens je studie aan kunt werken:

  • Kleine sensoren ontwikkelen waarmee geavanceerde metingen kunnen worden gedaan;
  • Slimmere antennes ontwikkelen;
  • Een mechatronisch systeem ontwerpen en ontwikkelen;
  • Chips ontwerpen;
  • Informatie weergeven als een signaal dat kan worden overgebracht, ontvangen en verwerkt.

Tijdens de opleiding ontwikkel je je onderzoeks-, ontwerp- en managementvaardigheden, en ontdek je waar jouw kracht ligt. Met een bachelordiploma op zak kun je direct de arbeidsmarkt op of je studie vervolgen met een masteropleiding binnen dit vakgebied.

MEER INFORMATIE

Is Electrical Engineering de bacheloropleiding voor jou? Ontdek waarom je voor de Universiteit Twente zou moeten kiezen of lees meer over de toelatingscriteria.

Chat offline (info)