Mieke's ervaring

Bekijk de presentaties van onze bachelors

Mieke Arnoldus zit in het tweede jaar van haar bachelor Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede. Ze neemt graag even de tijd om haar ervaringen met jullie te delen. 

Wat vind je het leerzaamst aan Gezondheidswetenschappen?

Het meest leerzame aspect van de studie Gezondheidswetenschappen vindt Mieke het Twentse Onderwijs Model (TOM). "In Enschede wordt er vanuit dit model gewerkt", vertelt Mieke, "wat eigenlijk betekent dat alle vakken in een periode er samen voor zorgen dat je een tien weken durend project in een groep tot een goed einde kan brengen."

"Deze onderwijsaanpak leert je om de kennis gelijk toe te passen in de praktijk. Hierdoor snap je ook waarvoor je deze kennis kan gaan gebruiken. In een groep werken leert je om met verschillende mensen te kunnen samenwerken, na je studie zal je ook altijd met anderen moeten samenwerken."

Je leert tijdens de studie Gezondheidswetenschappen direct je kennis in de praktijk toe te passen. Hoe precies? Lees meer over de de studieopbouw.

Wat is de meerwaarde van deze opleiding voor de samenleving?

Mieke denkt even na: "Gedurende de opleiding leer je om nieuwe technologieën te kunnen implementeren in de zorg. Eén van de dingen die je leert, is hoe je dit in goede banen kunt leiden. Door Gezondheidswetenschappen kan de zorg goedkoper en efficiënter worden gemaakt, op deze manier draag je bij aan iets waar iedereen van kan profiteren", vertelt Mieke.

Waar zie je jezelf later werken?

Als gezondheidswetenschapper kun je allerlei kanten op. "Na mijn studie, zou ik graag willen gaan kijken naar waar de zorg nog beter zou kunnen worden. Bijvoorbeeld in een instelling kijken waar ze nog meer winst zouden kunnen halen, om een nog betere zorg te kunnen geven."

Waarom koos je voor Universiteit Twente?

We vragen Mieke tenslotte waarom ze ervoor koos deze studie aan de UT in Enschede te gaan volgen. "Mijn keuze voor Enschede kwam door de open sfeer, iedereen is heel toegankelijk. Als je iets niet snapt wil iedereen je helpen en je kan vaak bij professoren zo binnen lopen om wat te vragen."

Meer informatie

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Mieke en wil je meer weten? Lees een ander ervaringsverhaal of doe mee aan één van onze voorlichtingsactiviteiten waarin je alles te weten komt over de studie Gezondheidswetenschappen en andere UT-opleidingen

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies