Technisch Medisch Centrum

Ontdek het TechMed Centrum in de digitale rondleiding

IMPROVING HEALTHCARE BY PERSONALIZED TECHNOLOGY

Het Technisch Medisch (TechMed) Centrum is een toonaangevende innovatiehub die impact heeft op de gezondheidszorg door uitstekende onderzoeks-, innovatie- en onderwijsprogramma's. Het TechMed Centre is uitgerust met de modernste infrastructuur, variërend van onderzoekslaboratoria, preklinische proeftuinen en gesimuleerde ziekenhuisomgevingen.

Impact op de gezondheidszorg

In onze missie om impact te hebben op de samenleving stimuleren we ondernemerschap en stellen we (nieuwe) bedrijven in staat om te groeien binnen ons regionale Novel-T ecosysteem. We werken samen met de industrie, ziekenhuizen, overheden en verzekeringsmaatschappijen aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor de gezondheidszorg.

Feiten & cijfers over de Universiteit Twente en de gezondheidszorg
  • We leiden 1600 studenten op in onze TechMed BSc & TechMed MSc opleidingen
  • Jaarlijks trainen we 500 gezondheidszorgprofessionals in de Twente Academy
  • We hebben 400 fte aan wetenschappelijk personeel
  • 40% van de door Universiteit Twente’s gefinancieerde wetenschappelijke projecten hebben een focus op de gezondheidszorg
  • 50% van de Universiteit Twente’s recente spin-off bedrijven zijn gericht op gezondheidszorg
Wilt u op de hoogte blijven van het Technisch Medisch Centrum? Schrijf u dan in voor onze mailinglijst (in Engels)!
Klik hier om te abonneren
Activiteiten
Onderwijs

De gezondheidszorgopleidingen van de Universiteit Twente bieden baanbrekend en agendabepalend onderwijs om studenten voor te bereiden op een carrière in deze sector.

Lees meer over onderwijs
Onderzoek & ontwikkeling

Excellentie in interdisciplinair, translationeel onderzoek op het gebied van fysiologie, bioengineering technologie, biomedische beeldvorming, biorobotica en gezondheidswetenschappen, met als resultaat knowhow en gepersonaliseerde technologie voor vroegdiagnostiek, gerichte behandeling van ziektes en zelfstandigere patienten.

Lees meer over onderzoek & ontwikkeling
Innovatie & samenwerking

Het Technisch Medisch Centrum is een toonaangevend digitaal innovatiecentrum dat de ontwikkeling en implementatie van technologie voor betere gezondheidszorg stimuleert.

Lees meer over innovatie & samenwerking
Facility sharing

Facility sharing

Het Technisch Medisch Centrum beschikt over de modernste infrastructuur ter ondersteuning van het onderzoek en onderwijs. Het delen van faciliteiten wordt zowel binnen als buiten de universiteit actief aangemoedigd.

Lees meer over onze faciliteiten

Nieuws en evenementen