Studieopbouw Gezondheidswetenschappen

Kom naar de Bachelor Open Dagen op 31 maart & 1 april

Zorg, technologie, verandering...

Tijdens Gezondheidswetenschappen ontwikkel je een brede, frisse blik op de gezondheidszorg met inzicht in bedrijfskundige, technologische, juridische, financiële enmedische onderwerpen. Technologie speelt een belangrijke rol om de kwaliteit van de zorg op duurzame wijze te behouden en te verbeteren. Dit vraagt om professionals die de verbinding kunnen leggen tussen de technologie en de toepassing daarvan in de praktijk.

Organisatorische, juridische en financieel-economische vraagstukken worden complexer. Welke behandelingen moet de verzekeraar vergoeden? Hoe moeten organisaties en ook wet- en regelgeving worden aangepast op vernieuwingen? Jij bent straks die veelzijdige verbinder diezich inzet voor de snel veranderende gezondheidszorg!

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wil je ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Overzicht modules

 • Jaar 1EC
 • Jaar 2EC
 • Jaar 3EC

Voor het eerst naar de universiteit

Als je eerstejaars student bent, komen er veel nieuwe dingen op je af. We leggen alvast het een en ander uit.

 • Je volgt modules

  Je bachelor duurt drie jaar. Ieder jaar volg je vier modules van tien weken: je rondt tijdens de opleiding dus twaalf modules af. In elke module behandel je een actueel thema uit de samenleving of bedrijfsleven. Binnen dat thema komen alle onderdelen van je studie samen: theorievakken en practica, onderzoek en het ontwerpen van oplossingen, zelfstudie én teamwerk. Vast onderdeel is het teamproject, waarin je de opgedane kennis toepast op een actuele uitdaging en met medestudenten een werkbare oplossing ontwerpt. De thema's draaien vaak om vraagstukken waarop wetenschappers nog geen antwoord hebben gevonden. 

  Deze leermethode is het Twents Onderwijsmodel (TOM): een unieke manier van studeren die je alleen tegenkomt op de Universiteit Twente.

 • Studiepunten, hoe werkt het?

  Op de universiteit krijg je te maken met studiepunten. Ook wel EC(s) genoemd, afgeleid van het European Credit Transfer System (ECTS), waarmee je opleidingen internationaal kunt vergelijken. Eén EC staat voor 28 uur werk; elk jaar moet je 60 punten behalen.

  Voor elke opdracht of tentamen waarvoor je een voldoende haalt, krijg je studiepunten. In het eerste jaar moet je minimaal 45 van de 60 punten halen om door te mogen naar het tweede jaar.

 • Bindend studieadvies

  Ons doel is om je zo snel mogelijk op de juiste plek te krijgen, daarom hanteren we het principe van een Bindend Studieadvies (BSA). Alle eerstejaarsstudenten ontvangen hun BSA aan het einde van het jaar. Je krijgt een positief advies als je in het eerste jaar 45 of meer van de 60 EC hebt gehaald. Een negatief advies is bindend en betekent dat je met de opleiding moet stoppen. Onder bepaalde omstandigheden kunnen we je, ondanks een te lage score, toch een positief BSA geven, bijvoorbeeld als we voldoende vertrouwen hebben dat je op de juiste plek zit. Belemmeren persoonlijke omstandigheden zoals ziekte of problemen jouw studieprestaties? Student Affairs Coaching & Counselling (SACC) helpt je verder.

Goede voorbereiding op Engelse master

De bachelor GZW is Nederlandstalig: de voertaal tijdens de colleges is Nederlands en je wordt goed voorbereid op een carrière in de Nederlandse gezondheidszorg. Tegelijkertijd bereiden we je voor op een internationale loopbaan. Dat doen we door sommige colleges alvast in het Engels te geven en gebruik te maken van Engelstalige literatuur. Bovendien is één van de modules in het tweede jaar volledig Engelstalig. Jouw Engels komt daarmee op een niveau dat geschikt is om door te stromen naar onze Engelstalige masteropleiding Health Sciences.

Docenten uit het bedrijfsleven

De hoor- en werkcolleges worden gegeven door docenten van de Universiteit Twente, gastdocenten uit de zorgpraktijk en (buitenlandse) docenten van samenwerkende universiteiten. Patiënten komen vertellen hoe zij hun ziekte ervaren en welke impact die heeft op hun dagelijks leven. Ook bezoek je zorginstellingen voor onderzoeksopdrachten en werkbezoeken.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies