Toelatingseisen Gezondheidswetenschappen

Studiekeuze gemaakt?

Heb jij de keuze gemaakt om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Twente? Meld je dan eerst aan via Studielink. Check hieronder de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jouw aanmelding gaat lukken.

Welk diploma heb je behaald of ga je behalen?

 • vwo-diploma

  Je wordt toegelaten tot deze bacheloropleiding met een vwo-diploma met ieder profiel. Wel bezit je waardevolle kennis als je de volgende vakken hebt gevolgd:

  • Wiskunde
  • Biologie
  • Economie
  • Scheikunde
  • Engels

  Zonder één of meer van deze vakken is de opleiding prima te volgen. Je moet dan waarschijnlijk wel wat harder werken op deze gebieden dan je medestudenten die wel de betreffende vakken hebben gevolgd.

 • hbo-propedeuse/hbo-diploma

  Je bent toelaatbaar tot de bachelor Gezondheidswetenschappen als je je hbo-diploma of hbo-propedeuse succesvol hebt afgerond. Als je vóór je hbo-p geen vwo-diploma hebt behaald, dan raden we je aan om Engels en Wiskunde A alsnog op vwo-niveau te behalen voordat je begint met de studie. 

  Wil je na je hbo een masteropleiding volgen? Lees dan verder over de doorstroommogelijkheden binnen de UT.

 • Internationale diploma's
  Foundation year

  Ben je een internationale student en is het niveau van jouw vorige opleiding niet vergelijkbaar met het Nederlandse vwo-diploma? Universiteit Twente biedt je de mogelijkheid om een 'foundation year' te volgen, waarna je wel toelaatbaar bent.

Nederlandstalig onderwijs

Als niet-Nederlandse student moet je aan de Nederlandse taalvereisten voldoen om in het Nederlands onderwijs te volgen en tentamens te maken. Vóór de aanmelddeadline moet je de vereiste documenten uploaden als bewijs van jouw Nederlandse taalvaardigheid. 

Vragen over deze studie of de toelatingseisen?

Start jouw aanmelding!
Inschrijven via Studielink
Vanaf oktober kun je je inschrijven.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies