Naut's ervaring

Bekijk de presentaties van onze bachelors

Ontmoet Naut, 3e-jaars student Gezondheidswetenschappen, die tot nu toe een geweldige studententijd heeft. Hij deelt met enthousiasme zijn verhaal over de studie Gezondheidswetenschappen. Wat hij van de studie vindt en het studentenleven.

Gezondheidswetenschappen in Enschede?

Wat hij van zijn studie vindt hoeven we Naut geen twee keer te vragen. "De studie bevalt me heel erg goed", vertelt hij met een lach. "Door de modules heen ontdekte ik dat ik steeds beter werd in het aannemen van een professionele houding. Dit kwam al helemaal naar voren in module 7, die krijg je in de tweede helft van je tweede jaar. Daar mag je als projectgroep van studenten een echt en actueel vraagstuk van een bedrijf aannemen."

"Tien weken lang werkte ik in een zorginstelling waar ik mensen kon verbazen met de kennis die ik tot beschikking had. Aan het einde van die tien weken hadden we een serieus probleem opgelost, kregen we een staande ovatie van onze contactpersonen en nog een leuke e-mail na van een groep verplegers die ons erg dankbaar was. Maar dat is slechts één van de gave momenten."

Tijdens de studie gezondheidswetenschappen werk je aan actuele vraagstukken uit de praktijk. Neem bijvoorbeeld een recentelijk project bij Carintreggeland, waarin studenten werkten aan een onderzoek naar personeelstekort binnen de wijkteams en naar het afschaffen van administratieve lasten. Lees meer over de studieopbouw

rol van technologie in de opleiding?

Volgens Naut is Gezondheidswetenschappen een studie waarin je leert om de organisatie in de zorg te verbeteren. "Dit wordt tegenwoordig sterk beïnvloed door technologie. Kijk naar alle apps en apparaten die er zijn om gezonder te worden. Dat is de toekomst. Maar wanneer is een nieuwe ontwikkeling nou beter? En wat zijn de belangrijke aspecten van goede technologie? Kosten, gebruikerservaringen, risico’s en nog veel meer zaken hebben een invloed op of een bepaalde technologie ons kan helpen of niet. Als je Gezondheidswetenchappen studeert, leer je pas echt wat allemaal nodig is om een organisatie efficient te maken, en hoe technologie daarin een rol kan spelen."

Hoe heb je de afgelopen drie jaar ervaren?

"Studeren in Enschede is geweldig", zegt Naut. "Ik ben lid bij studievereniging Sirius, één van de 18 studieverenigingen die zich op de UT gevestigd heeft. Sirius is de plek om makkelijk vrienden te maken en je volledige studenten ervaring eruit te halen. Je helpt elkaar met de studie en carrière bouwen door de jaren heen, en je kan ook lekker de stad in of op excusies gaan. In drie jaar tijd ben ik op verassend veel plekken geweest zoals het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Binnenlandse zaken in excursies naar Den Haag, grote gezondheidsinstellingen in Praag, Bravitslava en Warschau, Maastricht en Groningen en vast nog wel meer. De afgelopen drie jaar van mijn leven waren echt episch, dus ik denk dat ik mijn mastertrack hier ook ga doen."

Welke tip wil je toekomstige studenten meegeven? 

"Als Gezondheidswetenschappen je een leuke studie lijkt, raad ik je echt aan om naar Enschede te komen. Ik heb er zeker geen spijt van!" vertelt Naut enthousiast.

Meer informatie

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Naut en wil je meer weten? Lees een ander ervaringsverhaal of doe mee aan één van onze voorlichtingsactiviteiten waarin je alles te weten komt over de studie Gezondheidswetenschappen en andere UT-opleidingen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies