Na een breed opgezette bacheloropleiding heb je toegang tot het masterprogramma, waarin je je verder kunt specialiseren. De opleidingsprogramma’s aan de University of Twente zijn ontwikkeld om jou te helpen ontdekken waar jouw kracht ligt. Ben jij een ontwerper, organisator of onderzoeker?

Ontwerpen

Bij ontwerpen draait het om het praktisch inzetten van wetenschappelijke kennis om een nieuwe oplossing voor een bepaald probleem te ontwikkelen, zoals een nieuwe of betere materiaalsoort, een ontwerp, een product of een productiemethode.

Organiseren

Bij organiseren gaat het vooral om het bij elkaar brengen van kennis en deskundigen uit verschillende wetenschapsgebieden. Door jouw brede kennis en spilfunctie draag je bij aan nieuwe oplossingen in complexe maatschappelijke of industriële omgevingen.

Onderzoeken

Bij onderzoeken draait het vooral om kennis en de ontwikkeling daarvan. Je toetst de bestaande wetenschap en borduurt daarop voort. Je gaat systematisch te werk om nieuwe ontdekkingen te doen die van belang zijn voor de maatschappij of de industrie.

Masteropleidingen

Het masterprogramma Mechanical Engineering aan de University of Twente duurt twee jaar en is Engelstalig. Dat is nodig, omdat veel bedrijven en organisaties waarin werktuigbouwkundigen komen te werken internationaal gericht zijn. Nadat je de masteropleiding hebt afgerond, ontvang je het masterdiploma en mag je jezelf ingenieur (ir.) of Master of Science (MSc) noemen.

Aan de University of Twente heb je met een bachelordiploma Mechanical Engineering direct toegang tot twee masteropleidingen: 
Mechanical Engineering  (ME) en Sustainable Energy Technology (SET).

Chat offline (info)