Career Services voor studenten

Career Services ondersteunt studenten bij hun loopbaanoriëntatie en biedt mogelijkheden voor bedrijven om contact op te nemen met studenten.

Studeren houdt meer in dan alleen het behalen van een diploma. Ook tijdens je studie krijg je te maken met vragen over je carrière na je afstuderen. Welk keuzevak kies je, ga je een vak studeren in het buitenland en wat zijn globaal gezien je mogelijkheden? Career Services helpt en ondersteunt je bij het nadenken over je toekomst, zodat je direct na afstuderen aan je carrière kunt beginnen. Wij geven informatie en bieden verschillende diensten aan waarmee studenten zich kunnen voorbereiden op het leven na hun studie, waaronder loopbaanbegeleiding, studiekeuzetoetsen, workshops, het carrièreplatform Jobteaser en een onderhandelingsspreekuur.

Loopbaanbegeleiding

Plan je afspraak
Planzelf

Tijdens een afspraak kijken wij altijd naar je specifieke situatie en wensen. Wij bieden je tests en praktische oefeningen aan om je te helpen inzicht te krijgen in je vaardigheden, interesses, eigenschappen en motivaties en om de soorten werk en vakgebied(en) of bedrijfstakken te identificeren die bij je profiel passen.

Individuele cv check

Je kunt zelf een afspraak inplannen met de zelfplanner op de website en minimaal één dag van tevoren je CV naar de loopbaanadviseur sturen.

Carrièreplatform JobTeaser

Of je nu student of afgestudeerd bent, wij zijn er omje te begeleiden bij je zoektocht naar een baan en bij het solliciteren. JobTeaser vereenvoudigt het proces van het ontdekken van een breed scala aan mogelijkheden, waaronder banen, stages en carrière-evenementen. Wat nog spannender is, is dat het niet beperkt is tot externe bedrijven. Ook afdelingen, studentenverenigingen en groepen als EngD van de UT kunnen vacatures en loopbaangerelateerde activiteiten delen.

TOEGANG TOT JOBTEASER

Om je op weg te helpen vind je hier een instructievideo over het gebruik van het JobTeaser-platform.

Bezoek JobTeaser
JobTeaser.com
Download de Career Center by JobTeaser app

INSTRUCTIEVIDEO

Als leidraad bieden wij je een aanvullende instructievideo aan ter oriëntatie op ons JobTeaser-platform, die je hieronder kunt vinden.

Career café

Twee keer per jaar (in april en oktober) organiseert Career Services in samenwerking met het UT Alumni Office een Career Café. In het Career Café ontmoet je UT-alumni van over de hele wereld, die graag hun ervaringen delen en tips geven om de (misschien) perfecte baan te vinden.

In kleine groepen van max. 4 studenten kun je vragen stellen zoals:
  • Hoe kwam je aan je eerste baan?
  • Ben je valkuilen tegengekomen bij het zoeken naar een baan?
  • Welke vaardigheden zijn het belangrijkst in je werk?
  • Was je van plan een baan te vinden in dit specifieke vakgebied/land/stad?
  • Hoe heb jij de overgang van studeren naar werken ervaren?

Op dit moment zijn de data voor het volgende Career Café nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn vind je meer informatie via deze website. De data worden ook gecommuniceerd via Social Media en de nieuwsbrieven

GIF bestand

Studiekeuzetest

Ben je bachelorstudent en weet je niet zeker of je de juiste opleiding hebt gekozen? Of verwacht je een negatief bindend advies (BSA) en wil je je oriënteren op andere opleidingen? Dan kun je een afspraak maken voor een studiekeuze-/interessetest. Na het invullen van een interessetest bespreek je de uitslag van de test in een persoonlijk gesprek. Je kunt zelf een afspraak inplannen met de zelfplanner op de website.

Wie zijn wij?

Je kunt contact met ons opnemen via careerservices@utwente.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ons ook bellen op +31 (0)53 489 2036. Je kunt ook tijdens kantooruren langskomen: dinsdag t/m vrijdag van 09:00-12:30 uur en 13:00-16:00 uur in Vrijhof kamer 311.