Zie Master

Pre-master

Welke pre-masters kan ik volgen?

Na je bachelor nog niet uitgestudeerd en je Kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Dan is een universitaire master een uitstekende keuze!

Om toegelaten te worden tot een universitaire master, moet je in sommige gevallen eerst een pre-master doen. Bijvoorbeeld als je een hbo-opleiding hebt afgerond of als je een universitaire bacheloropleiding hebt gevolgd in een andere studierichting

Een pre-master is een schakelprogramma waarin hbo- of wo-bachelorstudenten worden klaargestoomd voor een masteropleiding van hun keuze, als ze niet direct toelaatbaar zijn 

Een algemene pre-master bestaat niet. Elke master heeft z’n eigen pre-masterprogramma, waarin je de nodige vakkennis opdoet. Vaak maakt een wiskundige en methodologische component deel uit van een pre-master. En vooral voor hbo-studenten is het opdoen van academische vaardigheden belangrijk. Zodra de pre-master succesvol is afgerond – als je het voorgeschreven aantal EC credits aan studiepunten hebt behaald – kun je beginnen aan de master.

Doorstuderen via een pre-master? Slimme zet! 

Na je bacheloropleiding sta je voor de keuze. Ga je gelijk aan de slag op de arbeidsmarkt of studeer je liever nog even door? Het volgen van een universitaire master kan een aantrekkelijke optie zijn.

Verdieping en verbreding

Met een masteropleiding specialiseer je je in een bepaald gebied, waardoor je meer de diepte in gaat. Je doet veel onderzoek en krijgt les van topwetenschappers. Zo werk je aan jouw academische vaardigheden en leer je analytisch te denken. Een master biedt overigens niet alleen verdieping, je kunt juist ook je kennis en vaardigheden verbreden. Bijvoorbeeld als je een bachelor in een andere studierichting hebt gevolgd. 

Toekomstperspectief

Met een masterdiploma vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en ligt je startsalaris over het algemeen hoger. Na een masteropleiding kun je er ook voor kiezen om als onderzoeker verder te gaan, als dat je ambitie 

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Overweeg je een master aan de Universiteit Twente te volgen? Dan zijn er verschillende routes die je kunt doorlopen. Dat hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke situatie. Wat is jouw vooropleiding?

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies