Master Psychology

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Ontwerp oplossingen voor maatschappelijke problemen met diepgaande inzichten in menselijk gedrag.

Het begrijpen van onze wereld begint met het begrijpen van mensen. Inzicht in menselijke cognitie en gedrag is essentieel wanneer je maatschappelijke uitdagingen aan wilt gaan, van criminaliteit tot gezondheidscrises tot de snelle vooruitgang van digitale technologieën. Wat is ervoor nodig om mensen nieuwe technologieën te laten vertrouwen? Hoe bevorder je een gezonde leefstijl en blijf je mentaal gezond in tijden van toenemende depressies en burn-outs? Hoe voorkom je crimineel gedrag en kun je het beste omgaan met conflictsituaties? En hoe verwerken mensen informatie en kun je ze in hun leerprocessen ondersteunen? Dit is slechts een greep uit de vele, veelzijdige vragen die je kunt behandelen tijdens de masteropleiding Pyschology aan de Universiteit Twente.

Tijdens deze éénjarige, Engelstalige master krijg je inzicht in verschillende gebieden van de psychologie om zo effectieve interventies te ontwerpen die het menselijk gedrag kunnen beïnvloeden. Je leert complexe problemen aan te pakken die nu en in de toekomst zullen spelen, door theoretische kennis te combineren met een hands-on aanpak. Psychologie wordt bovendien in de technologische context geplaatst van onze 21ste-eeuwse samenleving. Je doet expertise op binnen één van de vijf specialisaties.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Start master Psychologie

De masteropleiding Psychologie start in september en februari. Als je eerst een pre-master moet volgen, kun je eveneens in september of februari starten en aansluitend je master vervolgen.

Lees verder op de Engelstalige website

Je volgt deze opleiding geheel in het Engels. Op deze pagina wordt de master kort samengevat in het Nederlands. Wil je uitgebreide informatie? Ga dan naar de Engelstalige website.

Studeer psychologie in de context van technologische verandering

De razendsnelle ontwikkeling van nieuwe technologieën gaat gepaard met vragen over menselijk gedrag. Hoe beïnvloedt bewakingstechnologie bijvoorbeeld onze perceptie van risico? Hoe kunnen apps helpen bij het voorkomen van obesitas? En hoe beschouwen we menselijke fouten in het tijdperk van kunstmatige intelligentie? Deze master plaatst psychologie in de hedendaagse context van technologische verandering.

Deze sterke technologische component komt op verschillende manieren terug in de opleiding: psychologie om technologieën te verbeteren, als middel om gedrag te meten of om interventies te creëren en als context die menselijk gedrag beïnvloedt. Door je kennis van de menselijke psyche en gedrag te combineren met technologische inzichten, heb je een voorsprong op de huidige arbeidsmarkt.

Kies een specialisatie

Als student Psychologie ontwikkel je je eigen expertise binnen één van de vijf specialisaties. Jouw keuze voor een specialisatie bepaalt welke vakken je volgt en het type onderzoek dat je gaat doen tijdens je masterscriptie. Je hebt de keuze uit de volgende specialisaties:

Let op: Vanaf het academisch jaar 2022-2023 geldt voor de specialisatie Positive Clinical Psychology & Technology een selectieprocedure.

Carrièremogelijkheden

Met een masterdiploma Psychologie op zak zijn je kansen op de arbeidsmarkt uitstekend. Afgestudeerden vinden al snel een geschikte, uitdagende baan, de meesten zelfs al binnen drie maanden na afstuderen! 

Wat je baankansen zijn, hangt sterk af van de specialisatie die je kiest. Waar de ene specialisatie je voorbereidt op een carrière als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg, stoomt een andere specialisatie je klaar voor een rol als adviseur, beleidsmaker of onderzoeker. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen werken bij de overheid, in de gezondheidszorg of het onderwijs, of de industriële en commerciële sector. Sommige afgestudeerden zijn zelfs aan de slag gegaan als docent in het hoger onderwijs of als usability specialist bij allerlei (hightech) bedrijven. Deze master biedt je een breed scala aan carrièremogelijkheden!

Quicklinks

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies