Human Resources

We connect and inspire people to create impact

De Universiteit Twente biedt jou als medewerker graag een stimulerende omgeving waarin je kunt excelleren in je vakgebied. Een inspirerende, uitdagende, flexibele en duurzame omgeving voor (wetenschappelijk) talent. De dienst HR faciliteert faculteiten, eenheden en medewerkers hierin. Op deze pagina vind je een toelichting op onze kernactiviteiten en hele praktische handvatten die je nodig hebt als medewerker van de universiteit. 

Actueel

WELZIJNSONDERZOEK TIJDENS COVID-19

In de zomerperiode heeft de UT een welzijnsonderzoek uitgevoerd om inzicht te krijgen in hoe medewerkers het werken tijdens COVID-19 ervaren in relatie tot hun werk, welzijn, veiligheid en tevredenheid. In totaal hebben 3821 medewerkers en PhD kandidaten een digitale vragenlijst ontvangen en heeft 54% deelgenomen. Ondanks de moeilijke periode waar we ons door de Covid-19 pandemie in bevinden, weten de UT’ers daar over het algemeen goed mee om te gaan. De algemene tevredenheid wordt gewaardeerd met een 7,6 ten opzichte van een 7,2 in 2019. Zijn er vragen of suggesties over de uitkomst van dit onderzoek mail dan naar: wellbeing-hr@utwente.nl.

Resultaten Welzijnsonderzoek (Engels)
Volledig welzijnsonderzoek

TIJDELIJKE REGELINGEN IN VERBAND MET CORONAVIRUS (COVID-19)

De maatregelen die genomen zijn vanwege het Coronavirus leiden tot vragen op het gebied van thuiswerken, verlof vanwege opvang van kinderen en/of partner, doorbetaling van salaris etc. Op dit moment zijn er allereerst op het gebied van verlof specifieke tijdelijke richtlijnen getroffen. Deze hebben we voor jou verzameld op een aparte pagina.    

Personeelshandboek

Het personeelshandboek biedt jou alle informatie over de regelingen, salaris, rechten, plichten en voorzieningen op een rij. Naast een uitdagende werkomgeving biedt de UT jou als medewerker een breed en aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden. Deels zijn die via het Keuzemodel arbeidsvoorwaarden ook af te stemmen op je persoonlijke voorkeur. In het personeelshandboek hebben wij alle regelingen, gedragscodes, rechten en plichten voor jou op een rij gezet.

Voor ontwikkelingsvragen kijk bij het online leren platform GoodHabitz
Naar de applicatie

WNRA

Vanaf januari 2020 verandert de rechtspositie van de UT van het ambtenarenrecht naar het arbeidsrecht als gevolg van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Meer informatie en wat er voor jou als medewerker van de Universiteit Twente verandert, hebben wij in een overzicht van meest gestelde vragen verzameld. 

Veel gestelde vragen rondom de Wnra
NAAR de FAQ’S WNRA

ANALYSE MINDLAB IDEE KAARTEN

Mindlab is een sciencefiction-theaterstuk dat zich richt op duistere verhalen in de wereld van de wetenschap. Het theaterstuk is ontwikkeld door prof. Giebels (faculteit BMS, UT), Universiteit Utrecht en TheaterMakers Radio Kootwijk.

Dit document bevat een analyse van de zogenoemde idee kaarten. Deelnemers aan de campusvoorstellingen van Mindlab werden gevraagd om twee vragen te beantwoorden:

  1. Wat is jouw wens voor een vervolg? Wat is jouw behoefte?
  2. Wat vond je van deze manier van napraten over Mindlab?
Analyse mindlab idee kaarten
Het rapport kun je hier vinden (Engels)