HomeNieuwsEerste zeven EIT studenten starten aan de UT

Eerste zeven EIT studenten starten aan de UT

Op 2 september starten de eerste EIT (European Institute of Innovation and Technology) studenten aan de Universiteit Twente. Ze beginnen aan de tweede helft van hun internationale masteropleiding Security & Privacy. De masteropleiding duurt twee jaar. Het eerste jaar hebben de studenten gevolgd aan een entry universiteit, de TU Berlijn en de Italiaanse Universiteit van Trento. Het tweede jaar wordt gevolgd aan een exit universiteit, in dit geval de Universiteit Twente.


De zeven studenten Security & Privacy komen uit India, Bangladesh, Griekenland, Roemenië, Italië en Duitsland. Security & Privacy richt zich op het ontwerp, de ontwikkeling en evaluatie van beveiligde computersystemen. De specialisatie onderzoekt de veiligheid van netwerken en nieuwe ontwikkelingen en hun bijbehorende uitdagingen. Studenten leren over vertrouwelijkheid, integriteit, authenticiteit en bescherming van de privacy van informatie die gedeeld wordt via netwerken. Deze master combineert en integreert technische majors met een volledig gestandaardiseerde minor over innovatie en ondernemerschap. De studenten doen fundamentele kennis en vaardigheden op, maar leren dit ook te vertalen naar innovatieve ideeën en deze op de markt te brengen. De master Security & Privacy is een double degree, studenten krijgen twee diploma’s, van beide universiteiten waar ze de master volgen.


Security & Privacy is een van de majors die vallen onder EIT ICT Labs Master School. Het EIT ICT Labs Master Programme is een tweejarig programma met zeven technische majors en een minor in Innovation & Entrepreneurship. Hier werken 19 Europese universiteiten aan mee, uit acht verschillende landen. Naast Security & Privacy is ook de major Human Computer Interaction and Design aan de Universiteit Twente te volgen, hier stromen volgend jaar de eerste studenten in voor hun tweede jaar van deze mastertrack. Het EIT (European Institute of Innovation and Technology) streeft ernaar om de Europese tegenhanger te zijn van het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology.


Noot voor de pers
Voor meer informatie of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met UT-wetenschapsvoorlichter
Kim Bekmann (06 22436275)