Bouwstenen profilerende combinaties

Onderzoekers aan de Universiteit Twente maken voortdurend combinaties op het snijvlak van disciplines. Het gaat hierbij om disciplines als Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Biomedische Technologie, Civiele Techniek, Communicatiewetenschap, Elektrotechniek, Filosofie, Geo-informatie en Aardobservatie, Industrieel Ontwerpen, Informatica, Natuurkunde, Onderwijskunde , Psychologie, Scheikunde, Werktuigbouwkunde en Wiskunde.

Het onderzoek in deze disciplines is op verschillende manieren georganiseerd. Via de vijf onderzoeksinstituten maar ook via facultaire onderzoeksprogramma’s.

Overzicht vakgroepen/departementen per faculteit

Onze leerstoelen/vakgroepen (soms gebundeld in departementen/disciplines) vallen onder de faculteiten. Hieronder vind je een overzicht van alle vakgroepen, gesorteerd op faculteit. De meeste faculteiten bieden vanuit daar ook een overzicht met disciplines aan:

En volledige lijst van onderzoeksgroepen (ook vakgroepen of departments genoemd) is ook te vinden via het onderzoeksinformatiesysteem: https://research.utwente.nl/en/organisations/