HomeBusinessStartupondersteuning

Startersondersteuning

Als meest ondernemende universiteit heeft de Universiteit Twente een naam in het begeleiden van startende bedrijven.

Aan de Universiteit Twente zijn we sterk in het omzetten van kennis in business om zo de samenleving zinvol te kunnen beïnvloeden. Hoe doen we dat? Door ondernemende mensen aan te trekken en het belonen van creativiteit, innovatie en lef. En door ontwikkelde kennis succesvol te vertalen naar economische bedrijvigheid. Tot nu toe levert dat al meer dan 1.000 start-ups en spinoffs op die vaak erg succesvol zijn, zoals DEMCON, Athem, Booking.com, ClearFlightSolutions en SciSports. 

Op de campus huisvesten we meer dan 130 studentenstartups en starten er jaarlijks 50 studentondernemingen. Wat hebben we starters te bieden?

Business development door Novel-T

Denk je er als beginnend professional al langer over om een eigen onderneming op te zetten, of heb je gewoon een goed idee? Novel-T hanteert een 'open door policy’. De Startup Ambassadeurs van Novel-T komen graag met je in contact om de mogelijkheden te onderzoeken en je verder op weg te helpen bij het starten van je business.

Het Business Development Team helpt onderzoekers bij het beschermen van hun vinding (aanvragen patenten), het ontwikkelen van de businesscase en de overdracht van de kennis naar een spin-off of een bestaand bedrijf. 

Financiële ondersteuning

Al meer dan 30 jaar stimuleert de Universiteit Twente met de zogenoemde TOP-regeling innovatieve ondernemers bij het starten van hun bedrijf. Het Dutch Student Investment Fund (DSIF), het allereerste investeringsfonds van, voor en door studenten in Nederland en opgericht aan de Universiteit Twente is ervoor om studentenondernemingen van de Universiteit Twente en Saxion te ondersteunen en financieren. Op de website van Novel-T vind je een overzicht van de financieringsmogelijkheden.

Juridische ondersteuning

Het Juridisch Adviespunt helpt innovatieve startende ondernemers bij het maken van de eerste keuzes rondom ondernemerschap. Deze dienst is bedoeld voor bedrijven die gelinkt zijn aan de Universiteit Twente, inclusief de studentondernemers, of Saxion.