Business

Startupondersteuning

Als meest ondernemende universiteit van Europa heeft de Universiteit Twente een naam in het faciliteren van startende bedrijven. Tot nu toe heeft dat al meer dan 750 start-ups opgeleverd, die vaak erg succesvol zijn zoals Demcon, Booking.com of Thuisbezorgd. Jaarlijks starten ongeveer 50 studentondernemingen. Wat hebben we starters te bieden?

Business development

Het Business Development Team helpt onderzoekers bij het beschermen van hun vinding (aanvragen patenten), het ontwikkelen van de businesscase en de overdracht van de kennis naar een spin-off of een bestaand bedrijf. 

Financiële ondersteuning

Al meer dan 30 jaar stimuleert de Universiteit Twente met de zogenoemde TOP-regeling innovatieve ondernemers bij het starten van hun bedrijf. Daarnaast zijn er nog andere ondersteuningsprogramma’s voor kennisintensieve start-ups, zoals TOP-light en Proof of Concept.

Op de website van Kennispark Twente vind je een overzicht van de financieringsmogelijkheden.

Juridische ondersteuning

Het Juridisch Adviespunt helpt innovatieve startende ondernemers bij het maken van de eerste keuzes rondom ondernemerschap. Deze dienst is bedoeld voor bedrijven die gelinkt zijn aan de Universiteit Twente, inclusief de studentondernemers, of Saxion.

Verdere informatie over startersondersteuning is te vinden bij Kennispark Twente.