Zie Business

Startupondersteuning

Als meest ondernemende universiteit van Europa heeft de Universiteit Twente een naam in het faciliteren van startende bedrijven. Tot nu toe heeft dat al meer dan 750 start-ups opgeleverd, die vaak erg succesvol zijn zoals Demcon, Booking.com of Thuisbezorgd. Jaarlijks starten ongeveer 50 studentondernemingen. Wat hebben we starters te bieden?

Business development

Het Business Development Team helpt onderzoekers bij het beschermen van hun vinding (aanvragen patenten), het ontwikkelen van de businesscase en de overdracht van de kennis naar een spin-off of een bestaand bedrijf. 

Financiële ondersteuning

Al meer dan 30 jaar stimuleert de Universiteit Twente met de zogenoemde TOP-regeling innovatieve ondernemers bij het starten van hun bedrijf. Het Dutch Student Investment Fund (DSIF), het allereerste investeringsfonds van, voor en door studenten in Nederland en opgericht aan de Universiteit Twente is ervoor om studentenondernemingen van de Universiteit Twente en Saxion te ondersteunen en financieren.

Op de website van Novel-T vind je een overzicht van de financieringsmogelijkheden.

Juridische ondersteuning

Het Juridisch Adviespunt helpt innovatieve startende ondernemers bij het maken van de eerste keuzes rondom ondernemerschap. Deze dienst is bedoeld voor bedrijven die gelinkt zijn aan de Universiteit Twente, inclusief de studentondernemers, of Saxion.

Verdere informatie over startersondersteuning is te vinden op de website van Novel-T.

Denk je er als beginnend professional al langer over om een eigen onderneming op te zetten, of heb je gewoon een goed idee? Novel-T hanteert een 'open door policy’. De Startup Ambassadeurs van Novel-T, Mike en Remon, komen graag met je in contact om de mogelijkheden te onderzoeken en je verder op weg te helpen bij het starten van je business.