Organisatiestructuur

Onderzoeksinstituten

Onze kracht zit in de samenwerking tussen de verschillende disciplines. In de onderzoeksinstituten koppelt de Universiteit Twente technologie (hightech) aan menselijke gedrag en maatschappelijke relevantie (human touch).

mesa+ - institute for nanotechnology

MESA+ is een van ’s werelds grootste onderzoeksinstituten ter wereld op het gebied van nanotechnologie. De 525 wetenschappers houden zich bezig met halfgeleiders, life sciences, voedseltechnologie, sensortechnologie en energie. MESA+ kent een structuur van vijf onderzoeksclusters (Strategic Research Orientations): Applied NanoPhotonics, NanoMaterials for Energy, Enabling Technologies, Nanotechnology for Innovative Medicine en Risk analysis and Technology Assessment.

mira - institute for Biomedical technology and technical medicine

MIRA behoort tot de grootste en beste onderzoeksinstituten ter wereld op het gebied van biomedische technologie en technische geneeskunde. De ruim 300 onderzoekers van MIRA focussen zich op toptechnologie voor patiënten. Er wordt gewerkt vanuit drie invalshoeken: Imaging & Diagnostics, Neural & Motor Systems en Bionano Technology & Advanced Biomanufacturing.

CTIT - institute for ICT research in context

Het CTIT (instituut voor ICT onderzoek in context) doet onderzoek op het terrein van ICT en ICT-toepassingen. Onderzoeksgroepen werken multidisciplinair aan hedendaagse technologische, economische en maatschappelijke vraagstukken. Aan het CTIT zijn in totaal 450 onderzoekers verbonden: computerwetenschappers, elektrotechnici, wiskundigen en gedragswetenschappers.

SBE - Programma voor Science Based Engineering

SBE, het engineering instituut in wording aan de Universiteit Twente, richt zich op de ontwikkeling en toepassing van wetenschap en technologie in multidisciplinaire systemen. Industriële en maatschappelijke behoeften die bijdragen aan een duurzame toekomst staan daarin centraal. SBE heeft een sterke positie op het gebied van fabricage, ontwerp, materialen en energie. De drie pijlers zijn “Design Engineering”, “Thermal Fluid and Process Technology” en “Mechanics of Solids, Surfaces and Systems”. Aan SBE zijn ruim 300 enthousiaste onderzoekers verbonden.