Zie Campusvoorzieningen

Horeca: verblijf- en eetgelegenheden

Cafés, restaurants en kantines

De restaurants en kantines op de campus zijn vrij toegankelijk: medewerker, student of bezoeker, iedereen kan er terecht. Op werkdagen zijn alle gebouwen open, in het weekend is alleen de Sportkantine geopend. Let op: tijdens vakantieperiodes zijn er aangepaste openingstijden.

 In alle kantine's, bij Starbucks en Subway kun je contant of met Pin betalen.

u parkhotel À LA CARTE RESTAURANT

Het U Parkhotel heeft haar eigen à la carte restaurant. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner. De menukaart wisselt elk seizoen. De chef-kok Sjors Riewald vaart zijn eigen koers. Ambitieus, en met het beste dat Twente te bieden heeft. Meer informatie is te vinden via de U Parkhotel website.

 

Starbucks Coffee

Starbucks store Campus Universiteit Twente

Genieten van een kop beroemde Starbuckskoffie en een hemelse muffin kan in de Starbucks Store in het Educafe van gebouw de Zilverling. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00uur.

Subway

In het Atrium van de Bastille vind je een vestiging van Subway, bekend van de royaal belegde broodjes. Kun je niet kiezen, dan is er altijd de Sub of the Day. Op werkdagen geopend van 9:00 uur tot 19:00 uur, zaterdag van 12:00 tot 18:00 uur.

Kantines door Appèl

Catering op bestelling en in de kantines/restaurants wordt verzorgd door Appèl. Meer informatie vind je op de utwente.nl/catering.

kantine

Voor lunchbroodjes, een kop soep of een warme snack kun je terecht in de kantines van Appèl in Spiegel (gebouw 2), Ravelijn (gebouw 10), Horst (gebouw 20), Technohal (gebouw 18) en Waaier (gebouw 12). Het grootste aanbod vind je in Waaier. Het aanbod in de Technohal is uitsluitend vegetarisch.

APPÈL COFFEE CORNERS

Een uitstekende bak koffie (of thee), naar wens aangevuld met een muffin, worden geserveerd in de Coffee Corners in gebouwen Ravelijn, Spiegel en Waaier.

Gallery

Het restaurant in het bezoekerscentrum Gallery. Goed lunchen in de dynamische sfeer van startups en entrepreneurs.

Locatie: Gallery (gebouw 17)

Studentenrestaurant de Waaier

De Mensa, het studentenrestaurant, serveert een warme maaltijd, waarbij kan worden gekozen uit meerdere menu's. Er is daarnaast altijd een vegetarische gerecht. We proberen elke dag een internationaal gerecht te presenteren. Ook kun je kiezen uit diverse broodjes, salades of warme snack. 

Je vindt de Mensa in gebouw de Waaier (gebouw 12)

Het Theatercafé in de vrijhof

Het Theatercafé is een relaxte lunchplek met een goed gesorteerde kantine, gelegen aan de studentenboulevard. Bij mooi weer zit iedereen buiten op het terras. 's Avonds wordt de kantine omgetoverd tot eetcafé. Vanaf 17:00 uur kun je er terecht voor een dagmenu of een gerecht van een gevarieerde kaart.

Locatie: Vrijhof, gebouwnummer 47

Sportkantine

In de Sportkantine kun je ook in de weekeinden terecht voor een kop koffie, iets fris of een biertje. Het sportcentrum vind je in het hart van de campus.

Locatie: Sportcentrum (gebouw 49)

De Vestingbar

De studentenkroeg in het hart van de campus. Elke avond vanaf 21:00 uur geopend. Door het jaar heen is het de locatie voor een groot aantal studentenfeesten en speciale avonden. De Vestingbar wordt geheel bemand en georganiseerd door studenten. Open tot laat, zeer laat...

Locatie: Bastille (gebouw 48)

Overnachten

Op de campus kun je overnachten bij de volgende locaties:

U Parkhotel

Het U Parkhotel bevindt op de campus van Universiteit Twente, aan de rand van het bos. Het is een internationaal georiënteerd hotel, waar kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. De U in de internationale naam verwijst naar de gast die centraal staat én naar de Universiteit Twente.

Het hotel hotel biedt 72 kamers, een ruim restaurant met terras, een bar en moderne conferentiefaciliteiten. Op de 9e verdieping bevinden zich acht executive kamers en een boardroom met een panoramisch uitzicht over het omringende coulisselandschap.

Het U Parkhotel heeft een eigen website voor boekingen en informatie.

DE BLOKHUTTEN

Op de Campus zijn zeven blokhutten beschikbaar met in totaal 105 slaapplaatsen (vijftien slaapplaatsen per blokhut). Deze blokhutten zijn eenvoudig ingericht en daardoor zeer geschikt voor groepsovernachtingen in een informele setting. Gebruikers van de blokhutten kunnen gebruik maken van "De Stall", een grote overdekte ruimte waarin groepsactiviteiten kunnen worden gehouden.

Boek de blokhutten via het reserveringsbureau