Campusvoorzieningen

Horeca: verblijf- en eetgelegenheden

Cafés, restaurants en kantines

De restaurants en kantines op de campus zijn vrij toegankelijk: medewerker, student of bezoeker, iedereen kan er terecht. Op werkdagen zijn alle gebouwen open, in het weekend is alleen de Sportkantine geopend. Let op: tijdens vakantieperiodes zijn er aangepaste openingstijden.

 In alle kantine's, bij Starbucks en Subway kun je contant of met Pin betalen.

De Faculty Club

Het a la carte restaurant van de Universiteit Twente. Uitgebreide lunches en diners, bij mooi weer geserveerd op een schitterend terras. De plek om heen te gaan als je jezelf of je bezoek wilt verwennen.

Locatie: Faculty Club, gebouwnummer 42

Drienerburght

Het restaurant van het confrerentiehotel Drienerburght. Ontbijt, diner en lunches worden op bestelling geserveerd.

Locatie: Drienerburght, gebouwnummer 44

Starbucks Coffee

Starbucks store Campus Universiteit Twente

Genieten van een kop beroemde Starbuckskoffie en een hemelse muffin kan in de Starbucks Store in het Educafe van gebouw de Zilverling. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00uur.

Subway

In het Atrium van de Bastille vind je een vestiging van Subway, bekend van de royaal belegde broodjes. Kun je niet kiezen, dan is er altijd de Sub of the Day. Op werkdagen geopend van 9:00 uur tot 19:00 uur, zaterdag van 12:00 tot 18:00 uur.

Kantines door Appèl

Catering op bestelling en in de kantines/restaurants wordt verzorgd door Appèl. Meer informatie vind je op de utwente.nl/catering.

kantine

Voor lunchbroodjes, een kop soep of een warme snack kun je terecht in de kantines van Appèl in Spiegel (gebouw 2), Ravelijn (gebouw 10), Horst (gebouw 20) en Waaier (gebouw 12). Het grootste aanbod vind je in Waaier.

APPÈL COFFEE CORNERS

Een uitstekende bak koffie (of thee), naar wens aangevuld met een muffin, worden geserveerd in de Coffee Corners in gebouwen Ravelijn, Spiegel en Waaier.

Gallery

Het restaurant in het bezoekerscentrum Gallery. Goed lunchen in de dynamische sfeer van startups en entrepreneurs.

Locatie: Gallery (gebouw 17)

Studentenrestaurant de Waaier

De Mensa, het studentenrestaurant, serveert een warme maaltijd, waarbij kan worden gekozen uit meerdere menu's. Er is daarnaast altijd een vegetarische gerecht. We proberen elke dag een internationaal gerecht te presenteren. Ook kun je kiezen uit diverse broodjes, salades of warme snack. 

Je vindt de Mensa in gebouw de Waaier (gebouw 12)

Het Theatercafé in de vrijhof

Het Theatercafé is een relaxte lunchplek met een goed gesorteerde kantine, gelegen aan de studentenboulevard. Bij mooi weer zit iedereen buiten op het terras. 's Avonds wordt de kantine omgetoverd tot eetcafé. Vanaf 17:00 uur kun je er terecht voor een dagmenu of een gerecht van een gevarieerde kaart.

Locatie: Vrijhof, gebouwnummer 47

Sportkantine

In de Sportkantine kun je ook in de weekeinden terecht voor een kop koffie, iets fris of een biertje. Het sportcentrum vind je in het hart van de campus.

Locatie: Sportcentrum (gebouw 49)

De Vestingbar

De studentenkroeg in het hart van de campus. Elke avond vanaf 21:00 uur geopend. Door het jaar heen is het de locatie voor een groot aantal studentenfeesten en speciale avonden. De Vestingbar wordt geheel bemand en georganiseerd door studenten. Open tot laat, zeer laat...

Locatie: Bastille (gebouw 48)

overnachten

Op de campus kun je overnachten bij de volgende locaties:

DRIENERBURGHT

Dit is het conferentiehotel met 51 eenpersoons- en 13 tweepersoons kamers. Het hotel is centraal gelegen op de campus. Parkeren kan voor de deur.

Het Conferentiehotel Drienerburght heeft een eigen website voor boekingen en informatie.

DE BLOKHUTTEN

Op de Campus zijn zeven blokhutten beschikbaar met in totaal 105 slaapplaatsen (vijftien slaapplaatsen per blokhut). Deze blokhutten zijn eenvoudig ingericht en daardoor zeer geschikt voor groepsovernachtingen in een informele setting. Gebruikers van de blokhutten kunnen gebruik maken van "De Stall", een grote overdekte ruimte waarin groepsactiviteiten kunnen worden gehouden.

Boek de blokhutten via het reserveringsbureau