HomeNieuwsStrijd voor de beste studentenbigband van Nederland - Big Battle III

Strijd voor de beste studentenbigband van Nederland - Big Battle III

De meest voorname studentenbigbands die Nederland rijk is zullen op 31 mei aanstaande voor de derde keer de strijd met elkaar aangaan voor de titel ‘Beste studenten bigband van Nederland’. Het belooft een spannende en vooral muzikale wedstrijd te worden met meer bands dan ooit tevoren! Welke band gaat Big Battle III winnen? 

Gedurende een dag vol workshops van grote artiesten zoals Rob Horsting, Vincent Veneman, Jan Wessels en Mark Scholten worden de muzikanten voorbereid op de wedstrijd. ‘s Avonds zullen Groover Bigband uit Delft, de Amsterdamse Studenten Bigband, de Utrechtse Studenten Bigband en UTmost Bigband uit Enschede een muzikaal spektakel neerzetten, waarna een vierkoppige jury, bestaande uit eerder genoemde artiesten, hun oordeel zal vellen.

Bigband UTmost 

De organisatie van Big Battle III is dit jaar in handen van Studentenjazzvereniging StuBiBa, gevestigd op de campus van de Universiteit Twente te Enschede. Zelf zal zij dit jaar weer meedoen met haar bigband UTmost. Twee jaar geleden bij Big Battle II is deze bigband op een gedeelde tweede plaats geëindigd samen met de Groover Bigband uit Delft en streeft naar een nog beter resultaat dit jaar, maar de competitie is sterk! De Utrecht Studenten Bigband zal dit jaar de titelverdediger zijn.

Wedstrijdnummer Habits   

Zoals elk jaar wordt er speciaal voor de Big Battle een gemeenschappelijk wedstrijdnummer geschreven welke door alle bigbands ten gehore zal worden gebracht. Dit jaar: Habits, geschreven door het jonge opkomende talent Joris Bolhaar uit Enschede. Daarnaast zal elke band een spetterende show neerzetten vol swingende jazz, ontroerende ballads en vlijmscherpe funk. 

De wedstrijd, uiteraard in concertvorm, zal plaatsvinden in de Saxionzaal van Metropool Enschede op 31 mei en is voor iedereen toegankelijk. Kaarten kunnen via de website, www.big-battle.nl worden gekocht. De zaal is open vanaf 19:00 uur. 

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Wouter Ensink
Telefoonnummer: +31 (6) 5891424 E-mail: wouter.ensink@ziggo.nl
Of de website www.big-battle.nl kan worden geraadpleegd.

drs. J.G.M. van den Elshout (Janneke)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)