Nieuws

Nieuw tijdens UT Open Dagen: Enschede City Tour

Als beste Technische Universiteit voor de bacheloropleidingen volgens de Keuzegids zijn de verwachtingen van de Open Dagen op 15, 16 en 17 maart hooggespannen. En met de tweede plek in de ranking in de Keuzegids Masters en acht masteropleidingen met het predicaat Topopleiding barst het Open Dagen feestje los met de Master Open dag op donderdag 15 maart. De UT verwacht net als vorige keer ca. 7.000 studiezoekers en begeleiders. Bovendien profiteren de bezoekers van de bacheloropleidingen van de nieuwste toevoeging aan de UT Open Dagen: de Enschede City Tour.

De Enschede City Tour is nieuw toegevoegd aan de bachelor Open Dagen voor mensen die de stad (beter) willen leren kennen. In de binnenstad vindt er een rondleiding plaats georganiseerd door studentenvereniging A.S.V. Taste. Taste is de grootste en meest ondernemende studentenvereniging van Enschede. De vereniging maakt het mogelijk om enkele studentenhuizen te bezoeken. En daarna volgt er een bezichtiging van de Pakkerij. 

De Pakkerij

De Pakkerij deed in haar geschiedenis dienst als opslagpand voor de textielfabrieken van Van Heek. Daarna was het pand van de firma Polaroid. Momenteel dient het al huisvesting voor een viertal studentenverenigingen van de UT, namelijk A.S.V. Taste, DSCC/DJCR "Audentis et Virtutis", AEGEE-Enschede en C.S.V. Alpha. De Enschede City Tour eindigt bij sociëteit Antigoon in de Pakkerij waar de dag afsluiting plaatsvindt met een borrel en een vragenhalfuurtje. De Enschede City Tour aangeboden door de UT is kosteloos.

Op de Campus

Naast de Enschede City Tour bestaan de Open Dagen uit een welkomstpresentatie aan het begin van ieder dagprogramma (Engelstalig). Voor Duitse bachelor bezoekers is er een Duitstalige presentatie over studeren in Holland. Op de Informatiemarkt en het Infofestival zijn alle opleidingen en inhoudelijke demo’s vertegenwoordigd. Op het Infofestival van de Bachelor Open Dagen is een studentendecaan aanwezig voor het afnemen van studiekeuzetesten. Gedurende de dag kunnen studiezoekers meedoen aan een campusrondleiding (inclusief een bezoek aan enkele studentenhuizen).   

Hunting for the country’s finest students? You came to the right place

Andere universiteiten houden de UT steeds meer met een schuin oog in de gaten. Zo vielen er al wervende campagnes voor aankomende studenten op in de regio Twente van een andere universiteit. De UT reageerde daar via social media als volgt op: Hey University of Groningen! Hunting for the country’s finest students? You came to the right place… 😉 #utwente


Janneke van den Elshout
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)