Nieuws

Recordaantal prijswinnaars in het zonnetje gezet op laureautenbijeenkomst

’Er zijn te veel winnaars om op te noemen, maar ik ben trots op jullie allemaal!’ Dat zei bestuursvoorzitter Victor van der Chijs tijdens de traditionele laureatenbijeenkomst.

Trots

Op deze bijeenkomst worden medewerkers en studenten die in het afgelopen jaar een belangrijke prijs, onderscheiding of persoonlijke subsidie hebben ontvangen in het zonnetje gezet. Er was genoeg reden om trots te zijn: in 2017 wonnen maar liefst 181 UT’ers een prijs. Daarmee werd het vorige record van 174 winnaars, dat pas uit 2016 stamt, alweer verbroken. ‘En dan zijn we ook nog verkozen tot de beste technische universiteit van Nederland. Een prachtige prestatie.’

Toekomst

‘De universiteit is een gemeenschap waarin we samenwerken en elkaar helpen, zodat iedereen zijn potentie waar kan maken’, aldus van der Chijs. ‘De komende tijd besteden in ons beleid we nog meer aandacht aan het ondersteunen van het vele talent dat op onze universiteit aanwezig is, zodat het kan groeien en ontwikkelen. Volgend jaar hoop ik dan ook op nog meer prijswinnaars.’


UITSTEL

De bijeenkomst was een aantal weken later dan gebruikelijk, omdat het op de oorspronkelijke datum (11 december) door winters weer niet door kon gaan. De prijswinnaars konden nu alsnog genieten van een speciaal optreden van twee van de makers van Jesus Christ Superstar: the RAW edition , de winnaar van de Cultuurprijs van de Student Union. Daarna hieven de laureaten gezamenlijk het glas.

Corjan van der Kuil
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)