HomeNieuwsTwentse zonneauto op Binnenhof

Twentse zonneauto op Binnenhof

Zonneauto Red One van Solar Team Twente was op donderdag 6 april een blikvanger op het Binnenhof in Den Haag.

Met de aanwezigheid van de Twentse zonneauto vraagt de Twente Board op een ludieke manier extra aandacht voor een lobbybrief aan de informateur van het nieuwe kabinet.

Techniek: innovatieve kracht Twente en Nederland

De Twente Board roept het nieuwe kabinet op de ambities voor technologisch onderwijs, onderzoek en vakmanschap in het regeerakkoord een prominente plek te geven. In Twente is de keuze voor techniek al gemaakt. De Twente Board daagt het kabinet uit mee te doen en fors te investeren in techniek. Om zo bij te dragen aan de verdienkracht van Twente en van Nederland. Een oproep die Solar Team Twente vandaag op het Binnenhof in Den Haag als Twentse ambassadeur zichtbaar onder de aandacht heeft gebracht. Ze hebben de Twentse Kamerleden gevraagd dit mee te geven aan de kabinetsinformateur.

Onder meer de Twentse Kamerleden en ‘ambassadeurs’ van Solar Team Twente Han ten Broeke en Pieter Omtzigt (CDA) waren hierbij aanwezig.
Meer info over de brief van de Twente Board (onder meer ondertekend door UT-collegevoorzitter Victor van der Chijs) is hier te vinden.