HomeEvenementenLezing & film: Mannen zijn geen helden
m

Lezing & film: Mannen zijn geen helden

De stoere cowboy, de wrede maffiabaas. Tuurlijk, dergelijke stereotyperingen bestaan in films. Verbijsterend vaak ontdekte Maaike Meijer echter het tegendeel: uitgesproken antihelden die niet passen in het gangbare maatschappelijke beeld van mannelijkheid. The Dude in The Big Lebowsky, de hoofdpersonen in One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Casablanca en in tv-series als The Bridge en Borgen. Zij analyseert filmfragmenten over de ‘lijdende’ man. Dr. Maaike Meijer is emeritus hoogleraar Genderstudies, biograaf en publicist. Zij schreef ondermeer het boek Radeloze helden. De verbeelding van mannelijkheid in literatuur en film. In aanloop naar Vrouwendag 2024 en in samenwerking met ondermeer EQUITY (PNUT), DE&I, FFNT, OBP-VN en Ambitious Women UT.

Zaal: Vrijhof/Amphi

Voor vragen:

A. Heukels (Anneke)
Ondersteunend en Beheerspersoneel