HomeEvenementenErasmus+ Best Practice Sharing Day

Erasmus+ Best Practice Sharing Day

Op 2 oktober 2018 vindt een Erasmus+ best practice sharing dag plaats tussen 11:00 en 17:00 uur in het Design Lab van de Universiteit Twente. De deadlines voor het aanvragen van subsidie onder dit programma zijn jaarlijks in januari en februari. Deze bijeenkomst is georganiseerd om je hierover zo goed mogelijk te informeren en op voor te bereiden. Ook kunnen bestaande projecten worden besproken. De dag bestaat uit een algemene opening met presentatie over het Erasmus programma en wordt gevolgd door drie verschillende workshops.  

Wat is Erasmus+? Erasmus+ is een beurzenprogramma van de Europese Commissie. Het biedt mogelijkheden voor financiering van internationale onderwijs- en onderzoeksinitiatieven. Het programma geeft studenten en stafleden de mogelijkheid om in het buitenland te studeren, stage lopen of te doceren. Verder biedt het programma subsidie voor internationale partnerschappen en zogenaamde joint education partnerships. Voor meer informatie, zie: https://www.erasmusplus.nl/.  

What’s in it for you? De meerderheid van de jaarlijkse deadlines voor het aanvragen van Erasmus+ budgetten vindt eind januari plaats. Deze best practice sharing dag wordt georganiseerd om je zo goed mogelijk hierover te informeren en voor te bereiden op nieuwe aanvragen en verlengingen van bestaande programma’s. Best practice sharing kan verder helpen bij het oplossen van problemen en het delen van informatie over individuele initiatieven kan toekomstige aanvragen versterken.  

Hoe ziet de dag eruit? Madalena Pereira van het Dutch National Agency for Erasmus+ zal een overzicht presenteren van (de budgetten in) het programma.  Daarna zullen er drie best practices worden gepresenteerd: één over strategic partnerships & knowledge alliances (so called Erasmus+ Key Action 2), één over Erasmus Mundus funding for double degree en één over de student exchange mogelijkheden met landen buiten de EU (Key Action 107). In alle sessies zullen UT stafleden ervaringen delen.  

Waar en wanneer? Deze Erasmus+ dag zal, zoals gezegd, tussen 11:00 en 17:00 plaatsvinden in het Design Lab. Je bent van harte welkom om aan alle onderdelen deel te nemen, maar het is ook mogelijk om je voor aan specifieke workshop aan te melden.  

Details? Tijden en inhoud workshops staan onder de volgende link, waar je je ook kunt aanmelden: https://nl.surveymonkey.com/r/M52DCXB. Met jouw antwoorden kunnen de sprekers zich zo goed mogelijk voorbereiden (en dient de faciliteiten). Na je registratie, en uiterlijk eind september, ontvang je via email het complete programma met de precieze locaties. Voor vragen kun je contact opnemen met Inge Broekman, Institutional Erasmus Coördinator via i.broekman@utwente.nl. 

Link naar volledig programma (alleen in Engels)