BETA 25% Lees hier alles over onze nieuwe websites.
••• MENU
Science Education and Communication
MSc
/ studiekeuze
Masteropleiding gevonden?

Science Education and Communication

Lerarenopleiding natuurkunde, wiskunde, scheikunde, informatica en ontwerpen

Heb jij een technische bachelor gevolgd? En wil je jouw kennis graag delen met jongeren of volwassenen? Dan is de eerstegraads-lerarenopleiding Science Education and Communication iets voor jou.

De opleiding start in september en februari.

Schrijf je nu in voor Science Education and Communication

Science Education and Communication is een masteropleiding voor eerstegraads-lesbevoegdheid in:

  • Wiskunde
  • Natuurkunde
  • Scheikunde
  • Informatica
  • Ontwerpen  

Leraar worden met Science Education and Communication

De opleiding Science Education and Communication leidt je op tot docent voor het voortgezet onderwijs. Je vervult in de rol van docent een belangrijke brugfunctie tussen wetenschap, technologie en maatschappij. Als geen ander kun je als academicus jouw leerlingen uitdagen, inspireren en enthousiasmeren voor het schoolvak en het wetenschappelijk denken.

 

Eerstegraads-lesbevoegdheid met een universitaire lerarenopleiding

In de lerarenopleiding ontdek je hoe je wetenschappelijke en technische kennis toegankelijk maakt. Je kiest voor een specialisatie in het schoolvak Wiskunde, Scheikunde, Natuurkunde, Informatica en/of de combinatie Onderzoek en Ontwerpen (O&O) en Natuur, Leven en Technologie (NLT).

 

Waarom deze leraar opleiding aan de Universiteit Twente?

Kenmerkend voor de opleiding aan de Universiteit Twente is onderwijs op maat. Het studieprogramma is afgestemd op je eigen kennis, vaardigheden en interesses. Door op een school stage te lopen, leer je bovendien hoe je die vaardigheden in de praktijk toepast.

 

De arbeidsmarkt als docent of buiten het klaslokaal

Na de opleiding mag je als Master of Science gaan lesgeven in de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Je kunt ook gaan voor een carrière buiten het klaslokaal, bijvoorbeeld als onderzoeker, onderwijsontwerper of educatief professional bij de overheid of in het bedrijfsleven.

3TU masteropleiding

De masteropleiding Science Education and Communication is een 3TU masteropleiding. De opleiding biedt ook de mogelijkheid tot een specialisatie in de wetenschapscommunicatie. Deze specialisatie kun je volgen aan de TUDelft .

/ MSc
Science Education and Communication
/ aanvraag
Brochure
Man
 
[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?
Ik ben niet .
Related programmes
Hieronder vind je een lijst van opleidingen die (direct) gerelateerd zijn aan de opleiding opleidingsnaam
Sociale en Gedragswetenschappen
Communication Studies
Educational Science and Technology
Leraar VHO Maatschappij­­leer en Maat­schappij­­weten­schappen
Methodology Statistics for Behavioural Biomedical Social Sciences
Philosophy of Science Technology and Society
Psychology
Techniek en Natuurwetenschappen
Applied Mathematics
Applied Physics
Biomedical Engineering
Business Information Technology
Chemical Engineering
Civil Engineering and Management
Computer Science
Construction Management and Engineering
Industrial Design engineering
Mechanical Engineering
Nanotechnology
Sustainable Energy Technology
Systems and Control
Technical Medicine
Telematics
Water Technology
Over de hele wereld werken organisaties hard aan het mogelijk maken van effectieve communicatie. Wil jij de onbegrensde mogelijkheden van dit spannende beroep verkennen?
De master Educational Science and Technology (EST) is voor iedereen die gefascineerd is door educatie en training, maar geen docent wil worden.
Na je master Sociologie, Politicologie of Bestuurskunde voor de klas? Haal dan je eerstegraads lesbevoegdheid Leraar Voortgezet Hoger Onderwijs Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen (LVHOM).
Wat is de beste manier om klinische experimenten op te zetten voor nieuwe medische behandelingen? Hoe kunnen we het aantal illegale immigraten schatten in Nederland?
In de masteropleiding Philosophy of Science, Technology and Society leer je de impact van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de samenleving kritisch te analyseren en beoordelen.
Hoe handelen mensen? En hoe kunnen we psychologische kennis inzetten om problemen uit de praktijk op te lossen? Typisch vragen die aan bod komen tijdens de masteropleiding Psychology.
Als technisch wiskundige combineer je de schoonheid en elegantie van wiskundige modellen en beschrijvingen en een grondige kennis van natuurkunde en techniek.
Verdiep je in een van de oudste wetenschappen: natuurkunde. Doe fundamentele inzichten op in je eigen vakgebied, terwijl je jouw onderzoeksvaardigheden aanscherpt.
Biomedische Technologie is een technische discipline die technologie, biologie en geneeskunde verbindt. Het accent ligt op onderzoek en productontwikkeling voor gezondheidszorg en klinische praktijk.
Als Business Information Technology-professional ben je een expert in het toepassen van IT-innovaties die de manier waarop bedrijven werken veranderen.
Een goede chemisch ingenieur heeft een scherpe, creatieve geest en een gedegen kennis van chemie en vakgebieden als stromingsleer, thermodynamica en toegepaste wiskunde.
Als je je wilt richten op zowel de technische als niet-technische aspecten van civieltechnische projecten en processen, dan is de masteropleiding Civil Engineering & Management de opleiding voor jou.
Als je geïnteresseerd bent in ontwikkelingen in de informatietechnologie, dan is Computer Science de master voor jou. Hierin verdiep je jouw kennis en vaardigheden in dit snel veranderende vakgebied.
Complexe, innovatieve en multidisciplinaire projecten in een dynamische omgeving vragen om ingenieurs die in staat zijn technische vakkennis te combineren met managementvaardigheden.
Het ontwerpen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten is een doorlopend proces. Tijdens de masteropleiding IDE leer je alles over de wereld van de industriële vormgeving.
Werktuigbouwkundigen richten zich op het ontwerp en de analyse van machines, constructies, producten en productieprocessen. Tijdens de masteropleiding ME verdiep je je in één van deze disciplines.
Nanotechnologie richt zich op het ontwerpen en realiseren van functionele materialen, structuren, sensoren en systemen door materie op de nanometerschaal te beheersen.
De masteropleiding Sustainable Energy Technology leidt de nieuwe generatie ingenieurs en onderzoekers die voorop gaan in de energierevolutie.
Systems and Control biedt een uitdagend tweejarig programma voor technische studenten met belangstelling voor analyse en besturing van complexe systemen in de breedste zin van het woord.
Technische Geneeskunde is een jonge wetenschap met toekomst. De maatschappij heeft namelijk steeds meer medici nodig die goede zorg en hoogwaardige technologie weten te combineren.
De master Telematics richt zich op het verbeteren van de interactie tussen mensen en geautomatiseerde processen door de toepassing van informatie- en communicatietechnologie.
Waterschaarste is een wereldwijd probleem. Deze Engelstalige opleiding wordt door drie Nederlandse universiteiten als joint degree (JD) aangeboden.
Chat offline (info)