BETA 25% Lees hier alles over onze nieuwe websites.
••• MENU
Science Education and Communication
MSc

Science Education and Communication

Lerarenopleiding natuurkunde, wiskunde, scheikunde, informatica en ontwerpen

Heb jij een technische bachelor gevolgd? En wil je jouw kennis graag delen met jongeren of volwassenen? Dan is de eerstegraads-lerarenopleiding Science Education and Communication iets voor jou.

De opleiding start in september en februari. De opleiding is in voltijd en deeltijd te volgen.

Science Education and Communication is een masteropleiding voor eerstegraads-lesbevoegdheid in:

  • Wiskunde
  • Natuurkunde
  • Scheikunde
  • Informatica
  • Ontwerpen  

Leraar worden met Science Education and Communication

De opleiding Science Education and Communication leidt je op tot docent voor het voortgezet onderwijs. Je vervult in de rol van docent een belangrijke brugfunctie tussen wetenschap, technologie en maatschappij. Als geen ander kun je als academicus jouw leerlingen uitdagen, inspireren en enthousiasmeren voor het schoolvak en het wetenschappelijk denken. 

Eerstegraads-lesbevoegdheid met een universitaire lerarenopleiding

In de lerarenopleiding ontdek je hoe je wetenschappelijke en technische kennis toegankelijk maakt. Je kiest voor een specialisatie in het schoolvak Wiskunde, Scheikunde, Natuurkunde, Informatica en/of de combinatie Onderzoek en Ontwerpen (O&O) en Natuur, Leven en Technologie (NLT). 

Waarom deze leraar opleiding aan de Universiteit Twente?

Kenmerkend voor de opleiding aan de Universiteit Twente is onderwijs op maat. Het studieprogramma is afgestemd op je eigen kennis, vaardigheden en interesses. Door op een school stage te lopen, leer je bovendien hoe je die vaardigheden in de praktijk toepast. 

De arbeidsmarkt als docent of buiten het klaslokaal

Na de opleiding mag je als Master of Science gaan lesgeven in de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Je kunt ook gaan voor een carrière buiten het klaslokaal, bijvoorbeeld als onderzoeker, onderwijsontwerper of educatief professional bij de overheid of in het bedrijfsleven.

3TU masteropleiding

De masteropleiding Science Education and Communication is een 3TU masteropleiding. De opleiding biedt ook de mogelijkheid tot een specialisatie in de wetenschapscommunicatie. Deze specialisatie kun je volgen aan de TUDelft .

MSc
Science Education and Communication
2 jr
Voltijd
NL
informatie
Presentatie Open Dag & studiegids

Bekijk de presentatie van de open dag op 19 november 2014 of download de studiegids.

Meer informatie
Pre-registratie
Master Open Dag 11 maart 2015
Laat hier je gegevens achter dan sturen we je een email wanneer de inschrijving open is

Bedankt

We houden je op de hoogte over de open dagen! Volg ons ook op Twitter of Facebook

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens

aanvraag
Brochure
 
[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?
Overal ter wereld vertrouwen succesvolle organisaties op effectieve communicatie. Deze opleiding combineert academische kennis met praktische relevantie en leidt je op tot een communicatiedeskundige.
De masteropleiding Educational Science and Technology is er voor iedereen die geïnteresseerd is in onderwijs en training, maar zelf niet voor de klas wil staan.
Wil je na je master Sociologie, Politicologie of Bestuurskunde leraar worden? Haal dan in één jaar je eerstegraads-lesbevoegdheid en word docent Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen.
In de master Philosophy of Science, Technology and Society leer je hoe je de impact van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij kritisch kunt analyseren en beoordelen.
Hoe handelen mensen? En hoe kunnen we psychologische kennis inzetten om problemen uit de praktijk op te lossen? Typisch vragen die aan bod komen tijdens de masteropleiding Psychology.
Als toegepast wiskundige speel je een cruciale rol in de wetenschappelijke wereld. Door wiskundige modellen pak je de essentie van een probleem en zie je verbanden tussen niet-gerelateerde fenomenen.
Verdiep je in een van de oudste wetenschappen: natuurkunde. Doe fundamentele inzichten op in je eigen vakgebied, terwijl je jouw onderzoeksvaardigheden aanscherpt.
Biomedical Engineering is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.
Na de masteropleiding Business Information Technology ben je een expert in het bedenken van IT-gerichte innovaties die de manier waarop bedrijven werken drastisch veranderen.
Chemical Engineering richt zich op de vakgebieden chemie, materiaalkunde en meet- en regeltechniek. Chemisch ingenieurs hebben ook een gedegen kennis van stromingsleer en thermodynamica.
Als je je graag wilt richten op de technische én niet-technische aspecten van civiele projecten en systemen, dan is Civil Engineering and Management de juiste masteropleiding voor jou.
ICT is overal in de moderne samenleving te vinden. De nieuwste hardware- en softwareontwikkelingen zijn cruciaal voor ICT, sociale media, veiligheid, zorg, energie, financiën en telecommunicatie.
Complexe, innovatieve en multidisciplinaire projecten in een dynamische omgeving vragen om een nieuwe lichting ingenieurs die technische kennis combineren met managementvaardigheden.
Nieuwe producten ontwerpen en verbeteren is een continu proces. Tijdens de masteropleiding IDE ontdek je alle facetten van de interactie tussen ontwerp en techniek.
Werktuigbouwkunde richt zich op het ontwerp en de analyse van machines, constructies, producten en productieprocessen. Mechanical Engineering laat je verdiepen in een van deze disciplines.
De masteropleiding Nanotechnology richt zich op het ontwerpen, maken en onderzoeken van functionele materialen, structuren, apparaten en systemen door materie rechtstreeks op nanoschaal te beheersen.
De masteropleiding Sustainable Energy Technology leidt een nieuwe generatie ingenieurs en onderzoekers op die voorop gaan in de energierevolutie.
Tijdens deze tweejarige masteropleiding leer je hoe je het gedrag kunt beheren van dynamische fenomenen en systemen die interacteren met hun omgeving.
Technische Geneeskunde is een jonge wetenschap met toekomst. De maatschappij heeft namelijk steeds meer medici nodig die goede zorg en hoogwaardige technologie weten te combineren.
Communicatienetwerken, vooral het internet, zijn een cruciaal onderdeel van het dagelijks leven geworden. Deze master onderzoekt alle aspecten van deze netwerken, van basistechnologie tot toepassing.
Share
Chat offline (info)