Financiering

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Benieuwd hoe je de lerarenopleiding kunt financieren? Er zijn verschillende tegemoetkomingen voor studiekosten.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste financieringsmogelijkheden. Kijk voor de laatste stand van zaken altijd op de website van DUO.

 • Extra studiefinanciering voor leraren in spe

  Ben je op dit moment student, sta je ingeschreven voor een masteropleiding en wil je de lerarenopleiding als tweede master doen? Dan heb je nog een jaar recht op extra studiefinanciering voor de lerarenopleiding.

 • Subsidie zij-instroom en tegemoetkoming leraren

  Als je als student, zij-instromer of contractant een lerarenopleiding in het hoger onderwijs volgt, kun je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming leraren. Je mag dan geen recht meer hebben op studiefinanciering. Deze tegemoetkoming is een gift en hoeft dus niet terugbetaald te worden.

  Als je een zij-instroomtraject gaat volgen, kan ook je school subsidie aanvragen om het traject te bekostigen. Deze subsidie zij-instroom kan de school gebruiken voor het zij-instroomassessment, begeleiding, studiekosten en verlofkosten.

 • Subsidie korte scholingstrajecten vo

  Ben je van plan de educatieve module te volgen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een subsidie korte scholingstrajecten vo.

 • Lerarenbeurs

  De lerarenbeurs is een beurs voor leraren in het voortgezet, middelbaar of hoger onderwijs die hun professionele niveau willen verhogen, vakkennis willen verbreden of zich willen specialiseren. Studenten die een lerarenopleiding gaan volgen, komen ook in aanmerking voor deze beurs.

 • Subsidie tweede lerarenopleiding

  Wil je starten met een tweede lerarenopleiding, en heb je voor je eerste lerarenopleiding geen lerarenbeurs of tegemoetkoming leraren toegekend gekregen? Dan kun je een subsidie tweede lerarenopleiding aanvragen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies