Carrière

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Er bestaat in Nederland een grote vraag naar deskundige, universitair geschoolde docenten voor het gehele voortgezet onderwijs en in het bijzonder de bovenbouw van havo en vwo. Deze opleiding biedt je dus uitstekende baankansen – veel studenten krijgen zelfs tijdens hun studie al een baan aangeboden!

Daarbij is ook de vraag naar technisch geschoolde mensen in de huidige arbeidsmarkt groot en deze blijft toenemen. De vraag is: wie leidt ze op? Wie interesseert jonge mensen voor een technische studie en/of carrière? Dat begint bij het overbrengen van kennis, inzicht en vooral enthousiasme voor de bètavakken. Als docent ben je van essentiële waarde in de huidige arbeidsmarkt!

Een baan buiten het klaslokaal

Jouw carrière in het voortgezet onderwijs kan bovendien verder reiken dan het klaslokaal. Zo kun je aan de slag als opleider van je collega’s of bijvoorbeeld als decaan, een rol vervullen als leidinggevende, en/of regionale of landelijke samenwerkingen aangaan en voortzetten in jouw rol als docent.

Maar er liggen ook andere carrièrepaden open voor je, zowel binnen als buiten het onderwijs. Sommige afgestudeerden zijn bijvoorbeeld aan de slag gegaan als onderzoeker, onderwijsontwerper, of educatief professional. Daarnaast behoort een andere baan binnen jouw specifieke vakgebied natuurlijk ook nog steeds tot de mogelijkheden dankzij jouw vakinhoudelijke kennis.

Ervaringen van alumni

Benieuwd naar de carrièrepaden van alumni van deze master? Deze mensen gingen je voor!

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies