Pre-master

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Wil je de master Educatie in de Bètawetenschappen volgen? In sommige gevallen kun je instromen via een pre-master/schakelprogramma.

Heb je geen bacheloropleiding gevolgd die direct aansluit op het specialisatievak waarin je les wilt geven, maar wel een relevante vooropleiding die voldoende verwant is aan het vak? Dan ben je mogelijk toelaatbaar via een pre-master/schakelprogramma.

Wat is een pre-master?

Een pre-master is een schakelprogramma waarin hbo- of wo-bachelorstudenten worden klaargestoomd voor een masteropleiding van hun keuze. Dat is het geval als je niet direct toelaatbaar bent, maar je bacheloropleiding wel voldoende raakvlakken heeft met de master van jouw keuze. Tijdens de pre-master doe je de kennis en vaardigheden op die nodig zijn om te kunnen beginnen aan de master. Zodra de pre-master succesvol is afgerond – als je het voorgeschreven aantal studiepunten (EC’s) hebt behaald – kun je beginnen aan de master.

Het pre-master-/schakelprogramma kan in sommige gevallen worden verweven met de vakinhoudelijke bachelor- of masteropleiding of de educatieve masteropleiding. In dat geval is een aparte pre-masterinschrijving niet nodig.

Pre-master Educatie in de Bètawetenschappen

Het pre-master-/schakelprogramma dat je moet volgen hangt af van jouw vooropleiding en het gebied waarin je kennis tekortschiet. In de meeste gevallen gaat het om het bijspijkeren van vakinhoudelijke kennis. Heb je een hbo-bachelor gevolgd? Dan draait het in de pre-master ook om het op peil brengen van je academische kennis en vaardigheden.

Programma-inhoud

De pre-master voor de master Educatie in de Bètawetenschappen wordt op maat gemaakt en is niet voor iedereen gelijk. In sommige gevallen kun je vakken volgen in het landelijke Bèta4all-programma, bijvoorbeeld als je een wo-bachelor hebt afgerond in een gerelateerd vakgebied. Of je volgt bijvoorbeeld de pre-master van de vakinhoudelijke master aansluit op het schoolvak. Soms is een combinatie van beide ook mogelijk. De Bèta4all-vakken kun je op afstand volgen of bij Bèta4all in Utrecht.

Contact

Ben je benieuwd of je deze masteropleiding kunt volgen via een pre-master en hoe je studieprogramma eruit zal zien? Neem dan contact met de studieadviseur:

T.O. Morsink MSc (Tom)
Opleidingscoördinator & Studieadviseur M-ECB
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies