Zie Mijn Loopbaan

De volgende stap

Ben ik toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe kan ik mijn ervaring en horizon verbreden? Ik weet wat ik wil, maar hoe kom ik daar?

Het is goed om in beweging te blijven, of het nu is voor een tijdelijk project of omdat je toe bent aan een volgende stap in je loopbaan. Nieuwe werkervaringen in een andere rol of werkomgeving verbreden je perspectief en geven inzicht in je kwaliteiten en interesses. Projecten, stages en detacheringen bieden hiervoor goede mogelijkheden. Ben je toe aan een andere werkplek, dan is het goed je te oriënteren op vacatures binnen en buiten de UT en kennis en vaardigheden op te doen om te solliciteren.

NAAR HET BUITENLAND

Ben je benieuwd welke ontwikkelingen op jouw vakgebied spelen bij universiteiten in het buitenland en wil je daar graag van leren? Als je van plan bent om naar het buitenland te gaan, kan het zijn dat er een beurs beschikbaar is. Bekijk onderstaande beurzen om te zien welke mogelijkheden er voor jou zijn. Heb je een passende beurs gevonden, ga dan met je leidinggevende in gesprek of een bezoek aan een buitenlandse universiteit de goede investering zou zijn om je kennis en ervaring te verbreden.

ERASMUS+

Het Erasmus+ staf mobiliteitsprogramma is bedoeld voor docenten die een onderwijsopdracht willen uitvoeren of stafleden (WP en OBP) die een training willen volgen of stage willen lopen bij één van de Erasmus+ partnerinstellingen of organisaties in een Erasmus+ programmaland. De duur kan variëren van 2 tot maximaal 60 dagen en de vergoeding verschilt per land en is afhankelijk van de beschikbaarheid. Nadere informatie: Yael Veenstra Konzizky, Y. (CES) y.konzizky@utwente.nl.

ECIU

Het ECIU staff mobility programme is bedoeld voor ondersteunende stafmedewerkers die graag hun kennis en ervaring willen verbreden met een bezoek aan één van de ECIU universiteiten. Dit kan in de vorm van een kort bezoek of tijdens een langere stageperiode. Jaarlijks zijn er 5 stimuleringsbeurzen van €1500,- beschikbaar.

FULBRIGHT

Het Fulbright programma stelt elk jaar beurzen beschikbaar voor wetenschappers die onderwijs willen geven in de VS. De minimale verblijfsperiode in de VS is drie maanden. De beurs bedraagt maximaal $ 13.000 voor seniorwetenschappers en maximaal $ 9.000 voor juniorwetenschappers.

MARIE SKLODOWSKA-CURIE

Binnen de Marie Sklodowska-Curie Actions worden beurzen beschikbaar gesteld voor talentvolle ervaren (gepromoveerde) onderzoekers met als doel het carrièreperspectief te vergroten. Een Individual Fellowship biedt de mogelijkheid om voor een periode van 12-24 maanden onderzoek te doen bij een instelling binnen of buiten Europa. De beurs komt onder andere tegemoet in reis- en verblijfskosten en wordt uitbetaald aan de ontvangende organisatie. Voor advies en ondersteuning bij de aanvraag, kan contact worden opgenomen met EU Office: Maria-Luisa Carosso (m.l.carosso@utwente.nl).

Nog geen geschikte beurs gevonden, kijk ook eens op Beursopener en Research Professional (bekijk voor aanvullende informatie de UT gebruiksaanwijzing).
Dit zijn zoekmachines voor internationale beurzen.

STAGES EN DETACHERINGEN

Bij een stage of detachering ga je tijdelijk werken op een andere plek of zelfs bij een andere organisatie. Dit kan zijn om nieuwe kennis op te doen voor je huidige functie of om je te oriënteren op een vervolgstap.

Voorafgaand is het goed om te bedenken welk doel je stage of detachering heeft en op welke plek dit het beste tot zijn recht komt. Ga hierover in gesprek met je leidinggevende of HR-adviseur.

Het initiatief voor het vinden van een geschikte plek binnen of buiten de UT ligt bij jou, benut hierbij je eigen netwerk. Het Career Development Centre kan ondersteuning bieden bij het vinden van een geschikte plek door het benutten van het netwerk in de regio of binnen de Nederlandse universiteiten.

SOLLICITEREN

Wanneer je op het punt staat om binnen of buiten de UT te solliciteren op een nieuwe baan, dan is een goede voorbereiding essentieel. Hoe ziet een goed CV er uit? Hoe schrijf je een brief die de aandacht trekt? Wat gaan ze vragen in een sollicitatiegesprek? Hoe belangrijk is social media tegenwoordig?

Het Career Development Centre geeft op jouw verzoek feedback op je brief of CV. Voor PhD’s is er een speciale training.

VACATURES

Ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan?

Houd dan de vacatures binnen de UT goed in de gaten. Bijvoorbeeld door je aan te melden voor een Job Alert rechts onderaan de vacaturepagina. Je krijgt dan een mailbericht wanneer er een nieuwe vacature is binnen de UT.

Wil je ook op de hoogte blijven van andere vacatures? Kijk voor wetenschappelijke functies op academic transfer of voor banen in de regio op twente.com.