Een reep chocola en een plaat staal lijken in uiterlijk weinig op elkaar. Toch hebben beide producten gemeen dat tijd, temperatuur en vervorming essentiële factoren zijn die de uiteindelijke structuur – en daarmee de eigenschappen –bepalen. Dr. Marcel Sluiter (TU Delft) richt zich op metaal en illustreert met fietsspaken wat het effect van een faseovergang op de taaiheid en hardheid van staal is. Chocolatier Jan Meen uit Delden vertelt over de eigenschappen van chocola en zal op het podium chocola laten kristalliseren. Uiteraard laat hij ook verschillende soorten proeven. Een avond voor liefhebbers van staal en chocola!
dinsdag 4 december 2018 19:30 - 21:00
Meer events
- ma 29 - di 30 apr 2024Twentse Waterweken op de campus
- wo 8 - wo 15 mei 2024Erasmus+ Inspire Days
- wo 8 mei 2024 20:00 - 22:00Science Café Enschede: Hoorcollege in 't Twents, doar is niks mis met!
- di 21 mei 2024 12:45 - 14:00Week of Inspiration/ Wandelen naar het einde van de wereld
- di 21 mei 2024 19:30 - 21:00Week of Inspiration / Klimaatoptimisten gezocht!