HomeEvenementenPro-U Workshop Lesson study

Pro-U Workshop Lesson study Voor docenten

LESSON STUDY: DOELGERICHT PROFESSIONEEL ONTWIKKELEN

Ben jij op zoek naar een goede invulling van de studiemiddagen op school? Lesson Study is een leuke, interactieve manier van professioneel ontwikkelen!

In deze workshop maak je kennis met Lesson Study: een interactieve methode waarbij je in samenwerking met andere docenten lesmateriaal ontwikkelt dat doelgericht een (les)probleem aanpakt. Het idee achter Lesson Study wordt uit de doeken gedaan en in de vorm van een workshop ervaar je een (light) uitvoering van Lesson Study, zodat je meteen weet wat het inhoudt. De theorie achter Lesson Study wordt uitgelegd, je discussieert met collega’s, analyseert een praktijksituatie (via video) en ziet de opbrengsten van de Lesson Study aanpak. 

Kom langs en ervaar hoe leuk en nuttig Lesson Study is! 

LEERDOELEN

Na deze workshop:

  • Ben je bekend met het concept Lesson Study;
  • Heb je (in een light versie) ervaren hoe het is om het Lesson Study proces te doorlopen;
  • Weet je welke opbrengsten je kunt verwachten bij een Lesson Study;
  1. Het ontwikkelen van (vak)didactisch materiaal
  2. Professionalisering
  3. Inzicht in het denkproces van leerlingen
  4. Ben je bekend met de theoretische onderbouwing van de werkwijze achter Lesson Study. 

VOORKENNIS

De workshop is toegankelijk voor iedereen met interesse in Lesson study, maar voornamelijk gericht op docenten en schoolopleiders. Praktijkervaring in het onderwijs is een pré. 

DATA, AANMELDEN EN KOSTEN

De workshop vindt plaats op maandag 14 januari 2019 van 15.00-18.00 uur op de University of Twente. Deelname kost € 95,- per persoon. De aanmelddeadline voor deze workshop is verstreken, u kunt zich niet meer aanmelden voor deze workshop.  

Voor vragen kunt u contact opnemen met pro-u@utwente.nl. U kunt op de hoogte blijven van de ontwikkelingen door u in te schrijven voor de nieuwsbrief.