Zie Evenementen

Petities.nl data-challenge: hoe kunnen we de impact van online petities versterken?

Vind jij een vitale en inclusieve democratie van groot belang en heb je een passie voor data-analyses? Doe dan mee met deze interdisciplinaire Petities.nl data-challenge om te achterhalen hoe we de invloed van online petities op beleid kunnen versterken. Samen met een groep van ongeveer 40 informatici, sociale wetenschappers, journalisten en ambtenaren met een passie voor data, gaan we in de data op zoek naar nieuwe inzichten, idee├źn en oplossingen.

Wij zorgen voor een inspirerende setting, catering, kundige deelnemers en sprekers, en -uiteraard- unieke datasets waaronder netwerkdata van het grootste petities-platform in Nederland, (sociale) mediadata en open raadsdata. Daarnaast zal een deskundige jury aan het eind van de data-challenge de meest inzichtvolle analyses en visualisatie in de watten leggen.

Meedoen? Registreer nu

Registreer je hier (individueel of met team) voor deze interessante en belangrijke data-challenge: