Na het afronden van de bacheloropleiding Technische Geneeskunde stromen de meeste studenten door naar de aansluitende driejarige masteropleiding Technical Medicine om zo de opleiding tot volwaardig Technisch Geneeskundige af te ronden.

Maar na de bacheloropleiding kun je desgewenst ook een Masteropleiding Biomedical Engineering of Health Sciences aan de Universiteit Twente volgen of instromen in een andere opleiding als Bewegingswetenschappen of Geneeskunde. In dat laatste geval zal je wel eerst een selectieprocedure en pre-master moeten doorlopen.

Masteropleiding

De masteropleiding Technical Medicine duurt drie jaar. In die periode kies je voor één van de twee specialisaties:

Gedurende heel je masteropleiding verdiep en specialiseer je je verder in je gekozen specialisatierichting.

Opbouw master

Jaar 1: verdieping

In het eerste jaar van de masteropleiding volg je de verplichte technologische verdiepingsvakken van de door jou gekozen specialisatie en een aantal keuzevakken. Daarnaast vervolg je de ontwikkeling van je medische en professionele vaardigheden zoals injecteren, chirurgische en endoscopische vaardigheden en Advanced Life Support.

Jaar 2: stages in de kliniek

In het tweede jaar is het tijd om de vaardigheden die je hebt opgedaan in de praktijk te brengen. In vier klinische stages van elk tien weken werk je aan een technische oplossing voor een actueel technisch-medisch vraagstuk waar artsen in het ziekenhuis tegenaan lopen.

Jaar 3: afstudeerstage

Het derde jaar staat geheel in het teken van een klinische afstudeerstage van 40 weken. Dit houdt in dat je zelfstandig met een opdracht bezig zult zijn in een topklinisch ziekenhuis.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies