Na de bacheloropleiding Technische Geneeskunde

Online Open Dag gemist?

Na het behalen van je bachelordiploma Technische Geneeskunde, kun je je verder specialiseren door een masteropleiding te volgen aan de UT of aan een andere universiteit in Nederland of in het buitenland.

Doorstuderen: Technical Medicine

De meeste afgestudeerden van de bachelor Technische Geneeskunde stromen door naar de driejarige, Nederlandstalige masteropleiding Technical Medicine. De master sluit direct aan op de bachelor Technische Geneeskunde en je kunt kiezen uit een van deze specialisaties; Medical Sensing & Stimulation of Medical Imaging & Interventions. Met deze master voltooi je je opleiding tot Technisch Geneeskundige, of Klinisch Technoloog.

Andere masteropleidingen

Met je bachelordiploma Technische Geneeskunde kun je ook andere masteropleidingen rechtstreeks volgen, bijvoorbeeld Biomedical Engineering of Health Sciences. Je kunt ook instromen in een andere studie aan een andere universiteit, bijvoorbeeld Biomedische Wetenschappen, Bewegingswetenschappen of Geneeskunde. Je zult in de meeste gevallen wel eerst een selectieprocedure en een pre-master moeten doorlopen.

Veel gekozen masters

Bekijk alle opleidingen
 • Biomedical Engineering

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig5 specialisaties
  Biomedical Engineering is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.

  5 specialisaties voor Biomedical Engineering

  Bioengineering Technologies

  MSc2 jaarVoltijd
  In deze specialisatie leer je levende weefsels en cellen te gebruiken om de functie van zieke organen of beschadigde weefsels te kunnen nabootsen of herstellen.

  Biorobotics

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig
  Robots spelen een steeds belangrijkere rol binnen de gezondheidszorg. Deze specialisatie leert je robots en andere mechatronische systemen te ontwikkelen die patiënten of clinici kunnen ondersteunen.

  Imaging & In Vitro Diagnostics

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig
  Deze specialisatie leert je processen in het menselijke lichaam te visualiseren en interpreteren om zo ziekten op te sporen of om iemands gezondheid te monitoren.

  Medical Device Design

  MSc2 jaarVoltijd
  Wat is ervoor nodig om een medisch apparaat zoals een implantaat of medische robot te ontwerpen? Deze specialisatie draait om het complete ontwerpproces van verschillende soorten medische apparaten.

  Physiological Signals & Systems

  MSc2 jaarVoltijd
  Wat is de impact van ziekte/trauma op regelsystemen in het menselijk lichaam? Deze specialisatie helpt je technologieën te ontwerpen om (verstoorde) lichaamsfuncties te meten, monitoren en herstellen.
 • Health Sciences

  MSc1 jaarVoltijdEngelstalig3 specialisaties
  De master Health Sciences is gericht op het inzetten van technologie en innovatie om verbeteringen in de gezondheidszorg te realiseren.

  3 specialisaties voor Health Sciences

  Innovation in Public Health

  MSc1 jaarVoltijdEngelstalig
  In deze specialisatie leer je hoe je de publieke gezondheidszorg op de meest effectieve manier kunt organiseren, aansturen en financieren ten behoeve van kwalitatief goede zorg.

  Optimization of Healthcare Processes

  MSc1 jaarVoltijdEngelstalig
  In deze specialisatie leer je om nieuwe methoden op het gebied van ‘early health technology assessment’ toe te passen om processen in en tussen zorgorganisaties te optimaliseren.

  Personalised Monitoring & Coaching

  MSc1 jaarVoltijdEngelstalig
  In deze specialisatie richt je je op de vraag hoe de gezondheidszorg gepersonaliseerd kan worden door onopvallende, gebruiksvriendelijke technologieën.
 • Technische Geneeskunde

  MSc3 jaarVoltijdNederlandstalig2 specialisaties
  In deze master ontwikkel je jezelf tot een technische dokter die de potentie van medische technologie volledig kan benutten.

  2 specialisaties voor Technische Geneeskunde

  Medical Imaging & Interventions

  MSc3 jaarVoltijdNederlandstalig
  In deze specialisatie word je een specialist op het gebied van beeldvorming voor diagnostiek en beeldgeleide (chirurgische) interventies.

  Medical Sensing & Stimulation

  MSc3 jaarVoltijdNederlandstalig
  Deze specialisatie leert je medische signalen te interpreteren en ze in te zetten bij verschillende behandeltechnieken, bijvoorbeeld bij bewegingsstoornissen of epilepsie.

Na de master Technische Geneeskunde een baan vinden

Ziekenhuizen en zorginstellingen blijken dringend behoefte te hebben aan collega’s die de vernieuwende competenties van een Technisch Geneeskundige met zich meebrengen. Al onze afgestudeerden hebben binnen enkele maanden een betaalde baan op niveau, vaak in een topklinisch of academisch ziekenhuis. Je kunt na je studie bijvoorbeeld aan de slag op een afdeling cardiologie, neurologie, radiologie, nucleaire geneeskunde, of op de intensive care. Hier lever je een bijdrage aan de diagnostiek of behandeling van complexe patiënt-specifieke casussen. Je bent ook nauw betrokken bij het wetenschappelijk onderzoek van je afdeling en bij het adviseren en voorlichten van collega’s in multidisciplinaire teams over toepassingen van de technologie.

Wat ga je doen?

Als Technisch Geneeskundige ben je werkzaam op een medische afdeling in het ziekenhuis en behandel je je eigen patiënten, uiteraard in samenwerking met een team van medisch specialisten. Veel behandelingen zijn multidisciplinair, waarbij iedereen zijn eigen specifieke deskundigheid inzet. Jouw deskundigheid als Technisch Geneeskundige is gericht op het verbeteren van diagnose en therapie met behulp van technologie. Veel afgestudeerden specialiseren zich verder in een promotietraject.

Start je eigen bedrijf

Je kunt met een door jou ontwikkelde oplossing ook een eigen bedrijf beginnen. De UT geniet erkenning als 'de meest ondernemende universiteit' van Nederland. Wij zijn sterk in de toepassing van expertise om de samenleving zinvol te beïnvloeden. Samen met onze studenten werken we daarbij graag samen met de innovatiespecialisten van Novel-T, die zich graag vastbijten in kansrijke innovatieve business cases.

Wil je meer weten over studeren aan de UT? Kijk of stel jouw vraag op Student Services

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies