Bachelor kiezen maar de Online Open Dag gemist?

Zie Technische Geneeskunde

Na de bacheloropleiding Technische Geneeskunde

Na het behalen van je bachelordiploma Technische Geneeskunde, kun je je verder specialiseren door een masteropleiding te volgen aan de UT of aan een andere universiteit in Nederland of in het buitenland.

Doorstuderen: Technical Medicine

De meeste afgestudeerden van de bachelor Technische Geneeskunde stromen door naar de driejarige, Nederlandstalige masteropleiding Technical Medicine. De master sluit direct aan op de bachelor Technische Geneeskunde en je kunt kiezen uit een van deze specialisaties; Medical Sensing & Stimulation of Medical Imaging & Interventions. Met deze master voltooi je je opleiding tot Technisch Geneeskundige, of Klinisch Technoloog.

Andere masteropleidingen

Met je bachelordiploma Technische Geneeskunde kun je ook andere masteropleidingen rechtstreeks volgen, bijvoorbeeld Biomedical Engineering of Health Sciences. Je kunt ook instromen in een andere studie aan een andere universiteit, bijvoorbeeld Biomedische Wetenschappen, Bewegingswetenschappen of Geneeskunde. Je zult in de meeste gevallen wel eerst een selectieprocedure en een pre-master moeten doorlopen.

Veel gekozen masters

Bekijk alle opleidingen
 • Biomedical Engineering

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig5 specialisaties
  Biomedical Engineering is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.

  5 specialisaties voor Biomedical Engineering

  Bioengineering technologies

  MSc2 jaarVoltijd
  Voor deze richting is geen Nederlandse beschrijving beschikbaar.

  Biorobotics

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig
  Biorobotics is about the application of robotics and mechatronics in medicine and healthcare, which you investigate from a mechatronic point of view.

  Imaging and in vitro diagnostics

  MSc2 jaarVoltijdEngelstalig
  Imaging and in vitro diagnostics focuses on techniques for visualizing and interpreting the processes in cells and bodies (such as acoustics, ultrasound, radiation and magnetism).

  Medical Device Design

  MSc2 jaarVoltijd
  Engineering for diagnostic devices, assistive, therapeutic and surgical purposes to improve the lives of patients by developing new technology for human-related applications.

  Physiological signals and systems

  MSc2 jaarVoltijd
  Physiological signals and systems focuses on the central nervous system: for example, you analyze models of the brain, or you examine how electrical stimuli can repair disturbed body functions;
 • Health Sciences

  MSc1 jaarVoltijdEngelstalig3 specialisaties
  De master Health Sciences is gericht op het inzetten van technologie en innovatie om verbeteringen in de gezondheidszorg te realiseren.

  3 specialisaties voor Health Sciences

  Innovation in public health

  MSc1 jaarVoltijdEngelstalig
  In deze specialisatie leer je hoe je de publieke gezondheidszorg op de meest effectieve manier kunt organiseren, aansturen en financieren ten behoeve van kwalitatief goede zorg.

  Optimization of healthcare processes

  MSc1 jaarVoltijdEngelstalig
  In deze specialisatie leer je om nieuwe methoden op het gebied van ‘early health technology assessment’ toe te passen om processen in en tussen zorgorganisaties te optimaliseren.

  Personalised monitoring and coaching

  MSc1 jaarVoltijdEngelstalig
  In deze specialisatie richt je je op de vraag hoe de gezondheidszorg gepersonaliseerd kan worden door onopvallende, gebruiksvriendelijke technologieën.
 • Technical Medicine

  MSc3 jaarVoltijdNederlandstalig2 specialisaties
  In de opleiding Technical Medicine leer je om de zorg voor individuele patienten te verbeteren met behulp van zowel geneeskunde als technologie.

  2 specialisaties voor Technical Medicine

  Medical Imaging and Interventions

  MSc3 jaarVoltijdNederlandstalig
  Deze specialisatie gaat in op minimal invasieve technologie, de reconstructive van beschadigde weefsels, medische robotica, computer gestuurde interventies, biomaterialen en imaging technieken.

  Medical Sensing & Stimulation

  MSc3 jaarVoltijdNederlandstalig
  Medical Sensing & Stimulation richt zich op het verwerven, verwerken en interpreteren van medische signalen en het gebruik van medische signalen om verminderde functies te stimuleren of herstellen.

Na de master Technische Geneeskunde een baan vinden

Ziekenhuizen en zorginstellingen blijken dringend behoefte te hebben aan collega’s die de vernieuwende competenties van een Technisch Geneeskundige met zich meebrengen. Al onze afgestudeerden hebben binnen enkele maanden een betaalde baan op niveau, vaak in een topklinisch of academisch ziekenhuis. Je kunt na je studie bijvoorbeeld aan de slag op een afdeling cardiologie, neurologie, radiologie, nucleaire geneeskunde, of op de intensive care. Hier lever je een bijdrage aan de diagnostiek of behandeling van complexe patiënt-specifieke casussen. Je bent ook nauw betrokken bij het wetenschappelijk onderzoek van je afdeling en bij het adviseren en voorlichten van collega’s multidisciplinaire teams over toepassingen van de technologie.

Wat ga je doen?

Als Technisch Geneeskundige ben je werkzaam op een medische afdeling in het ziekenhuis en behandel je je eigen patiënten, uiteraard in samenwerking met een team van medisch specialisten. Veel behandelingen zijn multidisciplinair, waarbij iedereen zijn eigen specifieke deskundigheid inzet. Jouw deskundigheid als Technisch Geneeskundige is gericht op het verbeteren van diagnose en therapie met behulp van technologie. Veel afgestudeerden specialiseren zich verder in een promotietraject of een fellowship.

Start je eigen bedrijf

Je kunt met een door jou ontwikkelde oplossing ook een eigen bedrijf beginnen. De UT geniet erkenning als 'de meest ondernemende universiteit' van Nederland. Wij zijn sterk in de toepassing van expertise om de samenleving zinvol te beïnvloeden. Samen met onze studenten werken we daarbij graag samen met de innovatiespecialisten van Novel-T, die zich graag vastbijten in kansrijke innovatieve business cases.

Wil je meer weten over studeren aan de UT? Kijk of stel jouw vraag op Student Services

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies