technical medicine

Bekijk de presentaties van onze masters 

De gezondheidszorg verandert snel en wordt steeds complexer. Het gebruik van nieuwe technologieën neemt toe en innovaties volgen elkaar snel op. De ontwikkelingen in de zorg vragen om specialisten die grondige kennis en vaardigheden, van zowel geneeskunde als technologie, kunnen inzetten in de zorg voor individuele patiënten. Tijdens de Nederlandstalige masteropleiding Technical Medicine word je opgeleid tot zo’n professional. Je wordt geschoold om te werken in de Nederlandse gezondheidszorg.

Op onze Engelstalige website lees je meer over het studieprogramma van de master, de pre-master opleiding en toelating. Ook kun je er vinden over de carrièreperspectieven en ervaringsverhalen van studenten van de opleiding lezen.

Wij bieden ook de bacheloropleiding (BSc.) Technische Geneeskunde aan.

Start je inschrijfprocedure nu. Twijfel je nog? Denk dan eens aan een Meeloopdag.
Schrijf je nu in
Lees meer over een meeloopdag.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Technical Medicine
Graad: MSc
CROHO-code
60033
Faculteit
Technische Natuurwetenschappen
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Nederlandstalig
Instroommoment
1 september 2022
1 februari 2023
1 september 2023
1 februari 2024
1 september 2024
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Optimaliseer de zorg

Het gebruik van complexe technologie in de gezondsheidzorg vraagt om professionals die wetenschappelijke medische en technische kennis kunnen combineren. In de masteropleiding Technical Medicine worden het medische en het technische domein geïntegreerd. Gedurende de opleiding word je opgeleid tot een professional met een unieke inbreng en de vaardigheden om innovatieve oplossingen te vinden voor diagnoses en behandelingen van patiënten. Als technisch geneeskundige ben je de verbindende schakel tussen geneeskunde en technologie. In het studieprogramma leer je hoe je bestaande technologie op een innovatieve manier kunt toepassen om de diagnose en behandeling van individuele patiënten te optimaliseren.

– Keuzegids Masters 2017
“Deze opleiding behoort tot de beste masteropleidingen van Nederland”
– Keuzegids Masters 2017

Een volwaardige discipline in de zorgsector

De opleiding Technical Medicine is ontworpen aan de Universiteit Twente en was de eerste in de wereld. De opleiding is uitgegroeid tot een volwaardige, nieuwe discipline in de Nederlandse gezondheidszorg. Dat de competenties van deze nieuwe beroepsgroep ook officieel erkend zijn door de overheid, en afgestudeerden de bevoegdheid hebben om in Nederland zelfstandig patiënten te behandelen, heeft daar zeker aan bijgedragen.

Focus op gezondheidszorg en technologie

Aan de Universiteit Twente is ‘gezondheid’ een belangrijk thema. Vanuit verschillende disciplines wordt dagelijks gewerkt aan actuele vraagstukken uit de gezondheidszorg. Met altijd als belangrijkste doel om werkelijk bij te dragen aan het verbeteren van de zorg. Door inspirerend onderwijs, internationaal en praktijkgericht onderzoek, een ondernemende houding en samenwerking draagt de Universiteit Twente daadwerkelijk bij aan veranderingen in de zorg.

Het opleidingsaanbod van het 'health domein' van de Universiteit Twente past goed bij de dagelijkse praktijk in de gezondheidszorg. De opleidingen Technical Medicine, Biomedical Engineering en Health Sciences vullen elkaar aan en versterken elkaar. Waar studenten van de opleiding Technische Geneeskunde worden opgeleid om zelfstandig patiënten te diagnosticeren en behandelen met behulp van bestaande technologie, leren studenten Biomedische Technologie om nieuwe technologieën voor de gezondheidszorg te ontwikkelen. Het is aan de Gezondheidswetenschappers om vraagstukken uit de zorg vanuit verschillende perspectieven te analyseren en verbeteringen te ontwerpen, implementeren en evalueren.

Specialisaties

Deze master opleiding biedt twee specialisatierichtingen aan:

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies