VWO diploma

Je hebt direct toegang tot de bacheloropleiding als je je vwo hebt afgerond met het profiel Natuur & Techniek. Als je het profiel Natuur & Gezondheid hebt gedaan, moet je Wiskunde B en Natuurkunde in je profiel hebben om met de opleiding te mogen beginnen. Als je een ander profiel hebt gedaan, moet je Wiskunde B, Natuurkunde en Scheikunde hebben om met de opleiding te mogen beginnen.

Duitse Abitur

Heb je je eindexamen in Duitsland gedaan en ben je in bezit van het Abitur? Om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Chemical Science & Engineering moet je Wiskunde, Engels en Natuurkunde en/of Scheikunde tot het Abitur hebben gehad. Voor meer informatie over de toelating met een Duits Abitur verwijzen we je naar de Duitstalige website van de opleiding.

Internationale diploma’s

Als je een internationaal diploma hebt, moet de vooropleiding op vwo-niveau zijn. Engels, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde zijn verplichte vakken om in deze bachelor te kunnen instromen. Meer informatie over de toelating met een internationaal diploma vind je op deze Engelstalige website. Op deze Engelstalige website vind je een overzicht van toelatingseisen per internationaal diploma

Exacte vakken

Voor alle exacte opleidingen is wiskunde een onmisbare pijler. De ervaring leert dat wanneer je als student goed bent in de exacte vakken Wiskunde, Natuurkunde en Scheikunde (een 7 of hoger) en je deze ook leuk vindt, je een grotere kans op succes hebt in de studie Chemical Science & Engineering dan wanneer je daar moeite mee hebt.

Aanmelden

Lees hier hoe je je aanmeldt voor Chemical Engineering of neem contact met ons op.

Chat offline (info)