Zie Pre-master

Wil je doorstuderen met een hbo-opleiding?

Op deze pagina's lees je meer over verschillende doorstroommogelijkheden richting een masteropleiding!

Met je hbo-diploma direct aan de slag op de arbeidsmarkt, maar je kunt er ook voor kiezen door te studeren waardoor je je kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Met een universitaire master specialiseer je je in een vakgebied en kun je door de combinatie met jouw brede en praktisch georienteerde hbo-opleiding het beste uit twee werelden halen. Tevens bestaat de mogelijkheid het onderzoek in te gaan, mocht je dat ambiëren. 

WO-master volgen na het hbo

De Universiteit Twente (UT) biedt een groot aantal mastersopleidingen een schakelprogramma's aan op verschillende gebieden, variërend van gedragswetenschappen en management en bestuur, tot natuurwetenschappen en engineering.

Moet ik een pre-master volgen?

Vaak is er bij verwante opleidingen de mogelijkheid middels een bijbehorend pre-masterprogramma toegang te krijgen tot de master. Het pre-masterprogramma is ervoor bedoeld je kennis en vaardigheden op het vereiste niveau voor de start van een universitaire master te brengen. 

Wat past het best in jouw situatie?

Meermaals jaar biedt de UT master open dagen zodat je goed kunt informeren om een dootsroomtraject bij jou past.

Student ambassadeur (hbo)
Arlette Nieswaag
2e jaar student Construction Management & Engineering

Hallo toekomstige pre-masterstudenten! Mijn naam is Arlette Nieswaag. Ik heb mijn bachelor 'Civiele Techniek' afgerond aan het Saxion (hbo) in Enschede. Lees meer over hoe ik de overstap van hbo naar de UT heb ervaren.

Twee routes voor de doorstroom

Wanneer je toegelaten bent tot een master, onder voorwaarde van het afronden van de bijbehorende pre-master, heb je de keuze uit twee routes om je deficiences weg te werken. Je kunt de pre-master na afloop van je hbo-bachelor volgen of je kunt de pre-master al tijdens je hbo-opleiding in je minorruimte doen.

Hieronder staat schematisch weergegeven per studieroute hoe die eruit komt te zien.  

Route 1) pre-master na behalen van het HBO-DIPLOMA

Met een hbo-diploma kun je, als je beschikt over een verwante bachelor en voldoet aan de toelatingscriteria, toegang krijgen tot de master. Na het succcesvol behalen van de bijbehorende pre-master kun je beginnen met een 1 of 2 jarige master.

 doorstroom met afgeronde hbo opleidintg

>> Pre-master na behalen hbo-diploma

Route 2) Schakelen tijdens hbo, middels de doorstroomminor

Tijdens je hbo-bachelor kun, wanneer je beschikt over een verwante bachelor en voldoet aan de toelatingscriteria, je minorruimte gebruiken om (een deel) van het pre-masterprogramma te behalen waardoor je versneld kunt doorstromen naar een 1 of 2 jarige master.

>> Doorstroomminor tijdens je hbo

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies