Zie Pre-master

Doorstuderen met een hbo-opleiding?

Van hbo naar een universitaire master. Wat zijn jouw doorstroommogelijkheden? 

Met je hbo-diploma direct aan de slag op de arbeidsmarkt of juist doorstuderen waardoor je je kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Met een universitaire master specialiseer je je in een vakgebied en kun je door de combinatie met jouw brede en praktisch georienteerde hbo-opleiding het beste uit twee werelden halen. Ook kan je als onderzoeker verder, als dat je ambitie is!

WO-master volgen na het hbo

De Universiteit Twente (UT) biedt een groot aantal masters en schakelprogramma's aan op verschillende gebieden, variërend van gedragswetenschappen en management en bestuur, tot natuurwetenschappen en engineering. 

Moet ik een pre-master volgen?

Vaak is er bij verwante opleidingen de mogelijkheid middels een bijbehorend pre-master toegang te krijgen tot de master. De pre-master is ervoor bedoeld je kennis en vaardigheden op het vereiste niveau voor de start van een universitaire master te brengen. 

Wat past bij jouw situatie?

Twee keer per kaar kan je de Master Open Dag bezoeken en je laten adviseren welk doorstroomtraject bij jou past.

Twee routes om door te stromen

Wanneer je toegelaten bent tot een master, onder voorwaarde van het afronden van de bijbehorende pre-master, heb je de keuze uit twee routes om je deficiences weg te werken. Je kunt de pre-master na afloop van je hbo-bachelor volgen of je kunt de pre-master al tijdens je hbo-opleiding in je minorruimte doen.

Hieronder staat schematisch weergegeven per studieroute hoe die eruit komt te zien.  

Route 1) pre-master na behalen van het HBO-DIPLOMA

Met een hbo-diploma kun je, als je beschikt over een verwante bachelor en voldoet aan de toelatingscriteria, toegang krijgen tot de master. Na het succcesvol behalen van de bijbehorende pre-master kun je beginnen met een 1 of 2 jarige master.

 doorstroom met afgeronde hbo opleidintg

>> Pre-master na behalen hbo-diploma

Route 2) Schakelen tijdens hbo, middels de doorstroomminor

Tijdens je hbo-bachelor kun, wanneer je beschikt over een verwante bachelor en voldoet aan de toelatingscriteria, je minorruimte gebruiken om (een deel) van het pre-masterprogramma te behalen waardoor je versneld kunt doorstromen naar een 1 of 2 jarige master.

>> Doorstroomminor tijdens je hbo

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies