Toelatingseisen bachelor Chemical Science & Engineering

Bekijk de presentaties van onze bachelors

Heb jij de keuze gemaakt om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Chemical Science & Engineering aan de Universiteit Twente? Meld je dan eerst aan via Studielink. Check hieronder de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jouw aanmelding gaat lukken. 

Welk diploma heb jj behaald?

 • vwo-diploma

  Je wordt toegelaten tot de bacheloropleiding Chemical Science & Engineering met een vwo-diploma en het profiel:

  • Natuur & Techniek
  • Natuur & Gezondheid, aangevuld met wiskunde B en natuurkunde 
  • Ander profiel, inclusief de profielvakken wiskunde B, natuurkunde en scheikunde
 • hbo-propedeuse/hbo-diploma

  Jouw toelaatbaarheid met een hbo-propedeuse is afhankelijk van je vooropleiding(en). Wij adviseren je zo snel mogelijk aan te melden, ook als je nog moet slagen voor je hbo-diploma of hbo-propedeuse. Wij beoordelen vervolgens je aanmelding en informeren je via mail over je toelaatbaarheid en of je eventueel aanvullende toetsen moet afleggen. 

  Wil je na je hbo een masteropleiding volgen? Lees dan verder over de doorstroommogelijkheden binnen de UT.

 • Internationale diploma's
  Foundation year

  Ben je een internationale student en is het niveau van jouw vorige opleiding niet vergelijkbaar met het Nederlandse vwo-diploma? Universiteit Twente biedt je de mogelijkheid om een 'foundation year' te volgen, waarna je wel toelaatbaar bent.

Goede kennis van exacte vakken

Wiskunde is de voertaal van ingenieurs. De ervaring leert dat wanneer je als student goed bent in de exacte vakken Wiskunde, Natuurkunde en Scheikunde (een 7 of hoger) en je deze ook leuk vindt, je een grotere kans op succes hebt in de studie Chemical Science & Engineering dan wanneer je daar moeite mee hebt. Dat betekent overigens niet dat je je niet mag aanmelden als je lager dan een 7 voor exacte vakken staat, maar houd er wel rekening mee dat CSE een uitdagende opleiding is, zeker op het gebied van exacte vakken!

Vragen over deze studie of de toelatingseisen?

Niveau Engels

Aangezien het programma volledig Engelstalig is, moet je aan de Engelse taalvereisten voldoen om in het Engels onderwijs te volgen en tentamens te maken. Vóór de aanmelddeadline moet je de vereiste documenten uploaden als bewijs van jouw Engelse taalvaardigheid. Heb je een Nederlands vwo-diploma, dan voldoe je aan de taaleisen.

Start jouw aanmelding!
Inschrijven via Studielink
Vanaf oktober kun je je inschrijven.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies