Zit je in 5 of 6 vwo, ben je al op onze open dag geweest en wil je nu ervaren hoe het is om echt student te zijn?

Je spreekt samen met je begeleider een datum af die je het best uitkomt. Een dag lang ga jij, samen met een eerste- of tweedejaars student van de opleiding van jouw interesse, de campus verkennen. Tijdens een gewone collegedag ervaar jij hoe het is om te studeren aan de Universiteit Twente. Je kunt al jouw vragen stellen aan studenten en je volgt zelfs een college. Echt een dag uit het leven van een student! 

 • Optie 1: Skypen met een student / Skyping with a student

  Wil jij alles weten hoe het is om een student aan de UT te zijn? Ga in gesprek met een student van jouw studiekeuze en vraag hem/haar alles wat je weten wilt.  Onze studenten delen graag hun ervaringen!  Vragen over de opleiding, begeleiding binnen de opleiding, huisvesting, leven als een student, lesmateriaal, hoe zit een lesrooster er uit, etc. Je komt het allemaal te weten!

  Meld je aan voor de opleiding van jouw keuze en de student (mentor)  neemt contact met je op om samen met jou een datum af te spreken.

 • Optie 2: Skypen met een student & Campus Tour

  Wil jij alles weten hoe het is om een student aan de UT te zijn? Ga in gesprek met een student van jouw studiekeuze en vraag hem/haar alles wat je weten wilt. Onze studenten delen graag hun ervaringen!  Vragen over de opleiding, begeleiding binnen de opleiding, huisvesting, leven als een student, lesmateriaal, hoe zit een lesrooster er uit, etc. Je komt het allemaal te weten! Meld je aan voor de opleiding van jouw keuze en de student (mentor) neemt contact met je op om samen met jou een datum af te spreken.

  Je kunt ook een datum afspreken voor een Campus Tour met je mentor. Tijdens deze tour krijg je niet alleen een goed beeld van de UT maar zeker ook van allerlei zaken die de Campus jou te bieden heeft. Uiteraard komen ook de belangrijke gebouwen en labs van je gekozen opleiding aan bod, ben je een sporter, dan zal de mentor je sportfaciliteiten laten zien. Dus meld je interesses aan je mentor en je krijgt een rondleiding die jou op het lijf geschreven is.

 • Optie 3: Fysieke meeloopdag (momenteel niet mogelijk)

  Momenteel niet mogelijk.

  Als je je aanmeldt voor een fysieke meeloopdag bij de door jouw gekozen opleiding, dan wordt je gekoppeld aan een student die deze opleiding zelf volgt. Jullie hebben van tevoren even een kort skypegesprekje om kennis met elkaar te maken en om de datum voor de dag op de campus af te spreken.

  Tijdens een meeloopdag ontmoet je de student waarmee je een skypegesprek had, hij/zij zal je op deze dag zal begeleiden. Je neemt deel aan een college en/of practicum, je maakt kennis met de studievereniging van de opleiding, je mentor laat je de boeken zien die tijdens de studie gebruikt worden, je gaat samen lunchen, en uiteraard krijg je ook een rondleiding over de campus en bezoekt de gebouwen en labs die voor jouw gekozen opleiding belangrijk zijn. Uiteraard kun je ook zaken bezoeken die passen bij jouw interesses, overleg dit met je mentor.

TIJDENS EEN MEELOOPDAG:

 • woon je een college bij
 • neem je deel aan een projectgroep
 • lunch je met UT-studenten
 • krijg je een rondleiding over de campus
 • bezoek je de studievereniging en bekijk je studieboeken

AANMELDFORMULIER MEELOOPDAG