Gefeliciteerd, je hebt de keuze gemaakt om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Chemical Science & Engineering aan de Universiteit Twente! 

Voordat het zover is, moet je je eerst aanmelden via Studielink. Check hieronder de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jouw aanmelding gaat lukken.

VWO Diploma

Met een Nederlands vwo-diploma met het profiel Natuur & Techniek word je toegelaten tot de bacheloropleiding. Als je het profiel Natuur & Gezondheid hebt gedaan, moet je Wiskunde B en Natuurkunde in je profiel hebben om met de opleiding te mogen beginnen. Een ander profiel is ook geen probleem, mits je Wiskunde B, Natuurkunde en Scheikunde in je profiel hebt. 

Duitse Abitur

Om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Chemical Science & Engineering moet je Wiskunde, Engels en Natuurkunde en/of Scheikunde tot het Abitur hebben gehad. Voor meer informatie over de toelating met een Duits Abitur verwijzen we je naar de Duitstalige website van de opleiding.

INTERNATIONALE DIPLOMA’S

Internationale studenten moeten een middelbare school-diploma hebben dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma (goede A level-scores of Internationaal Baccalaureaat). Omdat de opleiding volledig Engelstalig is, moet je het Engels goed beheersen (Cambridge Engels niveau B1, IELTS minimaal 6,0 of vergelijkbaar niveau).

Exacte vakken

Wiskunde is de voertaal van ingenieurs. De ervaring leert dat wanneer je als student goed bent in de exacte vakken Wiskunde, Natuurkunde en Scheikunde (een 7 of hoger) en je deze ook leuk vindt, je een grotere kans op succes hebt in de studie Chemical Science & Engineering dan wanneer je daar moeite mee hebt. Dat betekent overigens niet dat je je niet mag aanmelden als je lager dan een 7 voor exacte vakken staat, maar houd er wel rekening mee dat CSE een uitdagende opleiding is, zeker op het gebied van exacte vakken! 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies