Zie Mijn Loopbaan

Waar je nu staat

Waar ben ik goed in? Wat vind ik belangrijk? Waar sta ik in mijn loopbaan? Welke ambities heb ik voor de toekomst? Welke banen vind ik nog meer leuk?

Het is goed om af en toe bewust stil te staan bij waar je staat in je werk. Waar je goed in bent, hoe je je talenten verder ontwikkelt en waar je ambities liggen. Dit kan door feedback te vragen van je leidinggevende en collega’s, deel te nemen aan een training gericht op loopbaanoriëntatie, jezelf te testen in een scan of assessment, je te oriënteren op andere functies binnen de UT of een kijkje in de keuken te nemen bij een andere functie of organisatie.

ORIËNTEREND GESPREK

Heb je behoefte aan ondersteuning bij de vraag waar je nu staat in jouw loopbaan of welke ontwikkelingsmogelijkheden er zijn? Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek. In dit gesprek bekijk je samen wat je vraag precies is en krijg je advies welk aanbod hierbij zou passen. Door de situatie rondom Corona, bieden we deze mogelijkheid momenteel aan via Teams.

Besluit je na de intake deel te nemen aan bijvoorbeeld een loopbaantraject, coaching of training, dan is dit altijd in overleg met je leidinggevende omdat er mogelijk tijd of kosten aan verbonden zijn.

FEEDBACK

Waar ligt je talent en welke competenties kun je nog verder ontwikkelen? Om hier zelf meer inzicht in te krijgen is het vragen van feedback aan je leidinggevende, collega’s, medewerkers of klanten waardevol. Dit kan zowel zijn voor ­de compete­nties die horen bij je huidige functie, maar ook voor een eventuele volgende stap in je loopbaan.

Met het Digitale Feedback Instrument vraag je anderen om feedback op competenties die je zelf kiest. Log in op de UFO website, daarna vind je het digitale feedbackinstrument voorzien van een handleiding in het menu.

SCANS & ASSESSMENTS

Wil je meer inzicht in je eigen capaciteiten en ambities, dan is de capaciteiten & ambitiescan iets voor jou. Deze scan biedt inzicht in jouw mogelijkheden. De uitkomsten kun je bespreken met je leidinggevende en/of adviseurs van het Career Development Centre.

Wil je ontdekken wat je uitdagingen en leerpunten zijn in je huidige of toekomstige (geambieerde) functie dan is het ontwikkelassessment iets voor jou. Dit assessment biedt handvatten in welke richting en hoe jij je kunt ontwikkelen. Je ontvangt een rapport met een beoordeling en een advies.

Aan een scan of assessment zijn meestal kosten verbonden. Ga met je leidinggevende in gesprek om samen te bekijken of een scan of assessment op dit moment past in jouw loopbaanoriëntatie. Neem voor advies over welk instrument het beste past bij jouw vraag contact op met een adviseur van het Career Development Centre.

Ben je benieuwd welke functies er zijn op de UT? Welke eisen aan de functies worden gesteld? Hoeveel medewerkers op de UT deze functie hebben? Neem dan een kijkje op de functieplattegrond. Hier zie je welke functies er allemaal zijn op de UT en of er iets tussen zit wat je leuk lijkt.

Ook is het mogelijk om in de competentieplattegrond te kijken welke functies aansluiten bij jouw talent. Als bijvoorbeeld analytisch vermogen één van jouw kernkwaliteiten is, in welke functies komt dat dan tot zijn recht?

Bekijk voor de uitgebreide toelichting op beide plattegronden de handleiding.

Heb je een functie gezien die je aanspreekt, dan kun je hierover in gesprek gaan met je leidinggevende of HR-adviseur.

Om een realistisch beeld te krijgen of een functie wat voor je is, zou een dag meelopen zinvol zijn. Je kunt ook feedback (zie kopje hierboven) vragen op de competenties die horen bij de door jou geambieerde functie met een digitaal feedback instrument. Via de Job Alert blijf je op de hoogte van vacatures binnen de UT.

Klik hier om de vacatures binnen de UT te bekijken

MEELOOPDAGEN

Soms is het verfrissend een nieuw perspectief te krijgen, bijvoorbeeld via een oriënterend gesprek met een collega of door een dag mee te lopen met iemand die een functie heeft die jou erg interessant lijkt. Zo ervaar je hoe het ‘echt’ is en proef je de sfeer van een omgeving. Andere voordelen zijn mogelijkheden om te netwerken, van anderen te leren en nieuwe ervaringen en inzichten mee terug te nemen naar je eigen werkplek.

Kijk voor een overzicht van de functies binnen de UT op de functieplattegrond

TEST JEZELF

Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Om stappen te zetten in je ontwikkeling en loopbaan is zicht op je eigen persoonlijkheid, kunnen en willen een belangrijke eerste stap. Om je hiermee op weg te helpen, bieden we je een vijftal testen aan die je op je eigen gewenste tijd en plek zelf kunt maken.

Resultaten zijn alleen voor jou zichtbaar en worden niet opgeslagen. Mocht je de resultaten zelf wel willen bewaren, sla ze dan op het eind op. Anders gaan de testgegevens verloren.

DE VIJF TESTEN

 • 1. Wie ben ik? Persoonlijkheidstest

  Met deze test krijg je meer inzicht in wie je bent, je eigen persoonlijkheid. Ben je bijvoorbeeld meer introvert of extravert? Deze test is gebaseerd op de Big five persoonlijkheidskenmerken. 

  Duur: 10-15 minuten.

  Naar de test

 • 2. Wat kan ik? Competentietest

  Met deze test krijg je meer inzicht in waar je goed in bent. Welke competenties zijn bij jou sterk ontwikkeld en zou je bijvoorbeeld (meer) kunnen inzetten in je werk?
  Duur: 15-20 minuten.

  Naar de test

 • 3. Wat wil ik? Beroepskeuzetest

  Met deze test krijg je meer inzicht in welk werk en welke werkomgeving goed bij jou past.
  Duur: 15 minuten.

  Naar de test

 • 4. Wat zijn mijn waarden? Werkwaardentest

  Met deze test krijg je meer inzicht vanuit welke waarden je werkt en welke bedrijfscultuur daar goed bij past. 
  Duur: 12 minuten.

  Naar de test

 • 5. Wat is mijn rol? Groepsrollentest

  Met deze test krijg je inzicht in welke rol van nature goed bij je past of die je vaak aanneemt in een groep.
  Duur: 5 minuten.

  Naar de test

CONTACT

Heb je vragen over het aanbod op deze website of heb je behoefte aan persoonlijk advies of een maatwerktraject, neem dan contact op met één van de medewerkers van het CDC.