Zie Nieuws

Sylvester Ponsen nieuwe directeur U Parkhotel

Sylvester Ponsen is de nieuwe directeur van het U Parkhotel. Met ingang van 1 januari a.s. zal Sylvester de leiding voeren over het conferentiehotel op de campus van de Universiteit Twente, dat begin 2019 haar deuren opende.

Na het afronden van zijn opleiding aan de Internationale Hogere Hotelschool vervulde Sylvester diverse managementfuncties bij internationaal opererende organisaties in de hotel- en hospitality-wereld. In 2019 startte hij zijn eigen bedrijf, na jarenlange functies als operationeel directeur bij onder andere Sandton en meest recentelijk de Hotels by Sheetz-keten, waar ook Resort Bad Boekelo en hotel Huis van Bewaring in Almelo onder vallen. Naast zijn werk verzorgt hij ook onderwijs en ondersteuning bij Hogeschool Tio in Hengelo. Sylvester is 47 jaar oud, geboren in Rotterdam en woont momenteel met Aletta en zoon Cas in het Drentse De Wijk.

Sylvester over zijn aanstelling: “Ik heb het U Parkhotel leren kennen als een heerlijk Twents gastvrij hotel met unieke internationale allure. Het is een hotel niet alleen voor de UT, maar ook voor de rest van de wereld. Een hotel waar je niet alleen slaapt of confereert, maar ook geniet van de unieke locatie, de architectuur, de geschiedenis, de faciliteiten van de campus, de heerlijke keuken en de omgeving. Het is bovendien een hotel met volop kansen en mogelijkheden. We zijn reeds een verrassende internationale plek voor gasten van jong tot oud, en na de coronacrisis misschien nog wel meer. Het is een hotel waar je echt kan en moet ondernemen, gebruik kan maken van de kennis en mogelijkheden van de UT: een plek om technisch en creatief te innoveren in de hotellerie.”

Hennie ten Hag, voorzitter van de Raad van Commissarissen over de benoeming: “Met Sylvester halen we een ervaren, vakkundige en gepassioneerde directeur in huis. We verwachten met hem het hoge serviceniveau, de persoonlijke sfeer en gastvrijheid van het U Parkhotel te continueren én op een innovatieve manier verder uit te bouwen.”

Sylvester volgt Marijke Schmand op, die ruim dertig jaar verbonden is geweest aan het U Parkhotel voorheen Conferentiehotel Drienerburght, en nu met vervroegd pensioen gaat. Marijke blijft als adviseur aan het hotel verbonden.

Het U Parkhotel is gedurende de vakantieperiode gesloten. Vanaf maandag 4 januari zijn gasten weer welkom in het hotel, en kunnen zij in aangepaste vorm ook eten en drinken geserveerd krijgen, één en ander binnen de regels rond COVID-19.

L.P.W. van der Velde (Laurens)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)