HomeBusinessTalent vinden

Samenwerken met studenten

IN uw ZOEKTOCHT NAAR NIEUW TALENT VOOR UW ORGANISATIE IS het BELANGRIJK om zo VROEG mogelijk IN CONTACT TE KOMEN MET onze STUDENTEN.

Aan de Universiteit Twente studeren meer dan twaalfduizend studenten met meer dan honderd nationaliteiten. Binnen een of meerdere jaren ronden zij hun opleiding af en betreden zij de arbeidsmarkt. Ze zijn ervaren in verschillende disciplines en kunnen van onschatbare waarde zijn voor uw bedrijf of organisatie. 

De samenwerkingsmogelijkheden met onze studenten zijn eindeloos. U kunt een stage- of afstudeerplek aanbieden, een interessante lezing verzorgen tijdens een symposium, een studentensportvereniging sponsoren of adverteren op de website van een studievereniging. Misschien wilt u wel bijdragen aan een groot studentenevenement als de Kick-In of Create Tomorrow, of het Solar Team helpen in hun missie de snelste zonneauto ter wereld te maken. 

Stagebureaus per opleiding

Voor vragen gerelateerd aan een stage of afstudeerproject van een specifieke opleiding kunt u contact opnemen met de medewerkers van de stagebureaus.

Meld uw Stages en vacatures aan

JobTeaser is de online vacaturebank van UT's Career Services: de plek waar werkgevers hun vacatures, stageplekken of afstudeerplekken voor jong talent of een werkstudent kunnen plaatsen. De achtergrond van onze studenten is breed: van gedragswetenschapper tot IT-deskundige of nanotechnoloog. De UT is immers een universiteit voor technische en maatschappijwetenschappen. Met hun actuele kennis en expertise zijn onze studenten heel waardevol voor uw bedrijf of organisatie.

Bent u op zoek naar talent? Maak uw account aan en upload uw vacatures
Naar JobTeaser

Op het online platform JobTeaser kunt u een bedrijfsprofiel aanmaken en aan studenten en alumni kenbaar maken wat uw bedrijf doet. U kunt er vacatures, stages en bijbanen uploaden, maar ook klussen zoals evenementen presenteren. Bezoek de Career Services website als u op zoekt bent naar een directe contactpersoon. 

Studentenorganisaties

Binnen de Universiteit Twente zijn tientallen studentenorganisaties en studentenverenigingen actief en worden voor en door studenten jaarlijks een aantal (terugkerende) evenementen georganiseerd. Bijvoobeeld de UT ChallengeCreate Tomorrow or de Business Days Twente of symposia en lezingen van specifieke opleidingen. Bent u benieuwd met welke studentenorganisatie u het best contact kunt opnemen? Bekijk dan onze lijst van studentenorganisaties of bel of mail dan Career Services. Wij kennen de studentenwereld en denken graag met u mee. 

Sponsoring Studententeams

De UT heeft meerdere studententeams, die allemaal op een ander vlak met innovatie bezig zijn. Voor studenten is dit een extra mogelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling tijdens de studie. Met hun expertise en/of zelfgebouwd product nemen ze deel aan internationale wedstrijden. Een van de bekendste voorbeelden is het Solar Team Twente. Wellicht sluit de technologie van uw bedrijf aan bij wat een van onze teams ontwikkelt? Een mooie kans voor een samenwerking!

PhD en EngD

De tijdelijke inzet van academisch talent kan van grote waarde zijn voor een onderneming of non-profit organisatie. De PhD’s en EngD-trainees van de Universiteit Twente brengen hun wetenschappelijke expertise mee naar de werkvloer.

  • PhD

    Een PhD-student (ook promovendus genoemd) doet vier jaar onderzoek naar een specifiek onderwerp, in het algemeen verbonden aan een UT-onderzoeksinstituut. Veel van de PhD’s van onze universiteit verrichten hun promotieonderzoek in samenwerking met het bedrijfsleven. De promovendi houden zich bezig met verschillende onderzoeksgebieden, zoals advanced materials, advanced manufacturing and mechatronics, medical technology and devices, wireless and remote sensing en safety and security. De behoefte van uw bedrijf staat centraal bij het onderzoek. Waar zien we kansen om met de wetenschappelijke kennis en expertise van de UT waarde voor uw organisatie te creëren? Algemene informatie over PhD-trajecten is beschikbaar via de website van de Twente Graduate School

  • EngD

    Ook een EngD kan voor uw bedrijf aantrekkelijk zijn: de Engineering Doctorate. Dit is een multidisciplinaire ontwerper die aan de universiteit twee jaar lang een postmasteropleiding volgt en als trainee werkt aan een concrete opdracht geformuleerd door een bedrijf. Het kan een interessante optie zijn als uw organisatie voor een uitdagend ontwerpvraagstuk staat of een technisch probleem opgelost wil hebben. Bezoek de website over onze EngD-programma's of bekijk de specifieke informatie voor bedrijven.

Smart door de Crisis

Covid-19 zet veel ondernemers voor een flinke uitdaging: overleven in een crisis. Veranderen en vernieuwen is van groot belang. Andersom hebben veel studenten door de crisis moeite met het vinden van goede praktijkopdrachten en stageplekken. Daarom matchen we organisaties met studenten om de innovatiekracht te vergroten. 

UT, Aventus, ROC van Twente, Hogeschool Saxion en Novel-T bundelen hun krachten in één loket. Samen koppelen we (corona gerelateerde) vraagstukken aan studenten die staan te popelen om het geleerde in de praktijk te brengen.

SMART door de crisis is de plek waar jij als mkb-bedrijf, startup, maatschappelijke en culturele organisatie, non-profit of burger- initiatief je vraag indient. We helpen je bij het omschrijven van de opdracht. De vraag hoeft dus nog niet perfect geformuleerd te zijn. Vervolgens gaan we op zoek naar studenten in een vorm die passend is bij je vraagstuk: van stages tot afstudeer- projecten en van bijbanen tot onderwijsopdrachten.