Zie Business

Talent vinden: Stages, afstudeeropdrachten of samenwerken met studentorganisaties

IN uw ZOEKTOCHT NAAR NIEUW TALENT VOOR UW ORGANISATIE IS het BELANGRIJK om zo VROEG mogelijk IN CONTACT TE KOMEN MET onze STUDENTEN.

Aan de Universiteit Twente studeren meer dan tienduizend studenten van meer dan 100 nationaliteiten. Binnen een of meerdere jaren ronden zij hun opleiding af en betreden zij de arbeidsmarkt. Ze zijn ervaren in verschillende disciplines en kunnen van onschatbare waarde zijn voor uw bedrijf of organisatie. 

De manieren en mogelijkheden waarop u in contact kan komen met onze studenten zijn eindeloos. U kunt een stage- of afstudeerplek aanbieden, een interessante lezing verzorgen tijdens een symposium, sponsor worden van een studentensportvereniging of adverteren op de website van een studievereniging. Misschien wilt u wel bijdragen aan een groot studentenevenement als de Kick-In of Create Tomorrow, of het Solar Team helpen in hun missie de snelste zonneauto ter wereld te maken. 

Een belangrijke stap is het vinden van de juiste ingang binnen de universiteit met haar vijf faculteiten, drie onderzoeksinstituten en honderden labfaciliteiten. Onder de Universiteit Twente vallen tientallen afdelingen en organisaties: sommigen vallen direct onder de universiteit, andere worden gerund door studenten zelf en zijn onafhankelijk. De handigste stap is om contact op te nemen met Career Services.

Studentenorganisaties

Binnen de Universiteit Twente zijn verschillende studentenorganisaties en studenten- verenigingen actief en worden voor en door studenten jaarlijks een aantal terugkerende evenementen georganiseerd. Bent u benieuwd met welke studentenorganisatie u het best contact kunt opnemen? Bekijk dan onze lijst van studentenorganisaties of bel of mail dan Career Services. Wij kennen de studentenwereld en denken graag met u mee.

Stages en vacatures

De vacaturebank van Career Services van de Universiteit Twente is de plek waar werkgevers hun vacature voor jong talent of een werkstudent kunnen plaatsen. De achtergrond van onze studenten is breed: van gedragswetenschapper tot IT-deskundige of nanotechnoloog. De UT is immers een universiteit voor technische en maatschappijwetenschappen. Met hun expertise hebben de studenten iets toe te voegen aan uw bedrijf of organisatie. Bijvoorbeeld via een stageplek of afstudeeropdracht, maar ook voor uw vacatures. Ons online platform JobTeaser biedt bedrijven vele mogelijkheden. U kunt er uw bedrijfsprofiel uploaden en aan studenten en alumni kenbaar maken wat uw bedrijf doet. U kunt er vacatures, stages en bijbanen uploaden, maar ook evenementen presenteren. Tevens kunt u aangeven (middels een tag) dat u in contact wilt komen met studie- en studentenverenigingen. De verenigingen zullen (afhankelijk van de capaciteit) onderzoeken wat zij voor u kunnen betekenen. We nodigen u dan ook van harte uit om een account aan te maken in uw zoektocht naar talent. Maak direct een account voor JobTeaser als bedrijf en upload up profiel en vacatures. Voor het aanbieden van stages kunt u ook direct contact opnemen met de stagecoordinatoren van de opleidingen.

Voor algemene informatie:
Telefoonnummer: 053 - 489 2036
E-mail: careerservices@utwente.nl 
Website: www.utwente.nl/careerservices

PhD en PDEng

De tijdelijke inzet van academisch talent kan van grote waarde zijn voor een onderneming of non-profit organisatie. De PhD’s en PDEng-trainees van de Universiteit Twente brengen hun wetenschappelijke expertise mee naar de werkvloer.

PHD

Een PhD-student (ook promovendus genoemd) doet vier jaar onderzoek naar een specifiek onderwerp, in het algemeen verbonden aan een UT-onderzoeksinstituut. Veel van de PhD’s van onze universiteit verrichten hun promotieonderzoek in samenwerking met het bedrijfsleven. De promovendi houden zich bezig met verschillende onderzoeksgebieden, zoals advanced materials, advanced manufacturing and mechatronics, medical technology and devices, wireless and remote sensing en safety and security. De behoefte van uw bedrijf staat centraal bij het onderzoek. Waar zien we kansen om met de wetenschappelijke kennis en expertise van de UT waarde voor uw organisatie te creëren? Algemene informatie over PhD-trajecten is beschikbaar via de website van de Twente Graduate School: www.utwente.nl/tgs

PDENG

Ook een PDEng kan voor uw bedrijf aantrekkelijk zijn: de Professional Doctorate in Engineering. Dit is een multidisciplinaire ontwerper die aan de universiteit twee jaar lang een postmasteropleiding volgt en als trainee werkt aan een concrete opdracht geformuleerd door een bedrijf. Het kan een interessante optie zijn als uw organisatie voor een uitdagend ontwerpvraagstuk staat of een technisch probleem opgelost wil hebben. Voor meer informatie over onze PDEng-programma's zie www.utwente.nl/pdeng of bekijk de specifieke informatie voor bedrijven.