Zie Business

Career Services: Uw ingang voor talent

IN uw ZOEKTOCHT NAAR NIEUW TALENT VOOR UW ORGANISATIE IS het BELANGRIJK om zo VROEG mogelijk IN CONTACT TE KOMEN MET onze STUDENTEN.

Aan de Universiteit Twente studeren meer dan tienduizend studenten van meer dan 100 nationaliteiten. Binnen een of meerdere jaren ronden zij hun opleiding af en betreden zij de arbeidsmarkt. Ze zijn ervaren in verschillende disciplines en kunnen van onschatbare waarde zijn voor uw bedrijf of organisatie. 

Onze studenten inzetten

De manieren en mogelijkheden waarop u in contact kan komen met onze studenten zijn eindeloos. U kunt een stage- of afstudeerplek aanbieden, een interessante lezing verzorgen tijdens een symposium, sponsor worden van een studentensportvereniging of adverteren op de website van een studievereniging. Misschien wilt u wel bijdragen aan een groot studentenevenement als de Kick-In of Create Tomorrow, of het Solar Team helpen in hun missie de snelste zonneauto ter wereld te maken. Of heeft u er al eens aan gedacht om een studiebeurs beschikbaar te stellen voor talentvolle studenten? 

Neem contact op

Een belangrijke stap is het vinden van de juiste ingang binnen de universiteit met haar vijf faculteiten, drie onderzoeksinstituten en honderden labfaciliteiten. Onder de Universiteit Twente vallen tientallen afdelingen en organisaties: sommigen vallen direct onder de universiteit, andere worden gerund door studenten zelf en zijn onafhankelijk. De handigste stap is om contact op te nemen met Career Services.

Wat kunnen studenten voor mij betekenen?

Studenten zijn leergierig, flexibel en innovatief, maar de studenten van de Universiteit Twente bieden nog meer. Op de Universiteit Twente worden studenten namelijk opgeleid tot een T-shaped professional. Dit wil zeggen dat de studenten gedurende hun studie de diepte in gaan maar tegelijkertijd leren de stof in de breedte toe te passen. Dit maakt dat de Universiteit Twente studenten opleidt die breed inzetbaar zijn. De universiteit wordt gezien als dé ondernemende universiteit van Nederland. Dit ondernemende karakter is terug te zien in de studenten die in Twente studeren, veel studenten willen zichzelf verbreden. Een student kan daarom een waardevolle toevoeging zijn voor uw bedrijf, bijvoorbeeld middels een stage, afstudeeropdracht of bijbaan.

Op de Universiteit Twente zijn een groot aantal studentenorganisaties, gerund door studenten. Via deze organisaties kunt u uw bedrijf bekend maken onder de studenten van de universiteit. Op de pagina Organisaties vindt u een overzicht van alle relevante studentenorganisaties met hun contactgegevens.

Wij denken graag met u mee over hoe u studenten in kunt zetten binnen uw organisatie. Neem contact op met Career Services voor advies of meer informatie.

Hoe breng ik mijn bedrijf onder de aandacht bij studenten?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om uw bedrijf onder de aandacht te brengen bij studenten. Een aantal opties zijn:

  • het aanbieden van studiebeurzen voor excellente studenten;
  • het aanbieden van stage- en afstudeerplaatsen;
  • het organiseren van evenementen voor studenten, voorbeelden hiervan zijn lunchlezingen, inhousedagen en bedrijfsbezoeken. U kunt hiervoor samenwerken met studentenorganisaties;
  • het deelnemen/sponsoren van evenementen georganiseerd door studenten. Voorbeelden hiervan zijn symposia, bedrijvendiners en ambitiedagen;
  • het sponsoren van een studentenorganisatie, bijvoorbeeld in ruil voor een plek op hun websites of tijdschriften.

Voor al deze zaken kunt u samenwerken met de Universiteit Twente of één van de studentenorganisatie. Career Services denkt graag met u mee over wat het best bij uw doel past en welke organisatie u daarvoor moet hebben.

Hoe kan ik een rol spelen in het onderwijs?

Bijdragen aan het onderwijs aan de universiteit kan een goede manier zijn om uw bedrijf bekend te maken aan studenten en tegelijkertijd de expertise binnen uw vakgebied te laten zien. U kunt bijvoorbeeld een gastcollege verzorgen of een praktijkopdracht aanleveren voor een projectvak.

Het verschilt per opleiding wat de gelegenheden zijn. U kunt dit bespreken met het management van de betreffende opleiding.

Aan welke evenementen kan ik meedoen?

Op de Universiteit Twente worden jaarlijks honderden studentenevenementen georganiseerd, klein en groot, waar uw bedrijf op verschillende manieren aan mee kan doen. Te denken valt aan feesten, congressen, borrels, hackathons, et cetera. Veel van deze evenementen worden door studenten zelf georganiseerd.

Een aantal evenementen is van dermate bijzondere aard of grote opzet dat ze een aparte vermelding waard zijn. Dat zijn de Kick-In ,de jaarlijkse universiteitsintroductie, Create Tomorrow, een tweejaarlijkse denktank, en de jaarlijkse Bedrijvendagen. Deze evenementen bieden veel verschillende mogelijkheden voor het bedrijfsleven om samen te werken.

Career Services kent de evenementen en kan u adviseren welke interessant kunnen zijn voor uw bedrijf.

Hoe verstuur ik een mailing aan studenten?

Via de studentenorganisaties kunt u tegen een vergoeding een direct mailing versturen aan studenten. Bent u op zoek naar studenten met een specifieke (studie)achtergrond, dan helpen de studieverenigingen u graag verder.

Bent u juist op zoek naar studenten met een diverse achtergrond, dan kunt u een mailing doen via een studentengezelligheidsvereniging of bijvoorbeeld een sport- of cultuurvereniging. Voor de verschillende verenigingen en hun contactgegevens kunt u contact opnemen met Career Services.

Hoe promoot ik evenement dat mijn bedrijf organiseert, bijvoorbeeld een business course of een inhousedag?

Dit kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld een mailing sturen aan studenten, adverteren in nieuwsbrieven, of op plaatsen waar studenten veel komen. Denk hierbij aan sociëteiten/kroegen of bij studieverenigingen. Career Services kan u hier verder mee helpen.

Hoe geef ik een lunchlezing?

Om een lunchlezing te geven kunt u een studentenorganisatie benaderen. Vaak worden lunchlezingen gegeven via studieverenigingen zodat studenten met een bepaalde studieachtergrond makkelijk de lezing kunnen bezoeken. Voor meer informatie en mogelijkheden, neem gerust contact op met Career Services.

Ik wil een MKB-Beurs aanbieden

Versterk uw Kennispositie in de Branche

Hoe kan ik blijven innoveren in een snel veranderende wereld, is een vraag die veel Twentse ondernemers bezig houdt. Tegelijkertijd vragen studenten zich af of ze na hun afstuderen aan de slag kunnen in Twente en welke interessante bedrijven de regio kent. Om het Twente bedrijfsleven en aanstormende talenten samen te brengen, starten de Rabobank en de Universiteit Twente het MKB-initiatief ‘Haal Twents talent in huis’.

Twente blinkt uit in knappe koppen

Het aantal jongeren dat ervoor kiest om in Twente te studeren neemt elk jaar toe. Aan de Universiteit Twente studenten jaarlijks honderden toptalenten af in technische vakgebieden. Zij staan te springen om hun actuele knowhow toe te passen. Kennis waar u uw voordeel mee kunt doen voor nieuwe impulsen van uw business. Daarmee versterkt u niet alleen de kennispositie van uw bedrijf, ook draag het bij aan een aantrekkelijke Twentse arbeidsmarkt.

Op de website van Career Services vindt u meer informatie over het aanbieden van de MKB-beurs.